Tervetuloa sukeltamaan luontokuvauksen maailmaan! Välähdys!-luontokuvafestivaali Haltiassa Suomen luonnon päivänä 27. elokuuta

Haluaisitko päästä luontokuvausretkelle ammattilaisen kanssa? Kiinnostaisiko kuulla ammattiluontokuvaajien tarinoita retkiltään ja nähdä toinen toistaan upeampia kuvia, kenties nauttia kuvista myös vaikuttavan joikukonsertin säestämänä? Välähdys!-luontokuvafestivaali tarjoaa koko perheelle hauskaa, mielenkiintoista ja maksutonta ohjelmaa ulkona ja sisällä klo 12–19.

Paljon luontokuvaesityksiä!

Paikalla on esiintymässä suomalaisen luontokuvauksen terävintä kärkeä. Nämä huippukuvaajat ovat räätälöineet kuvaesityksensä erityisesti lapsiperheille. Pituudeltaan 15 minuutin esitykset kertovat monipuolisesti suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. 

Esiintyjinä ovat mm. liito-oravakuvistaan tunnettu Benjam Pöntinen, susitutkija Seppo Ronkainen, Suomea ilmasta kuvaava Hannu Vallas, meriluontoa vuosikymmenien ajan kuvannut Raimo Sundelin sekä Jyrki Kallio-Koski, joka tunnetaan saamelaisten elämää kertovista kuvistaan. Heidän lisäkseen mukana ovat Päivi Arvonen, Paavo Hamunen, Jari Heikkinen, Mika Honkalinna, Jaana Kotamäki, Jussi Murtosaari, Jari Peltomäki, Kaisa Peltomäki, Seppo Pöllänen, Katja Ronkainen ja Jaakko Ruola.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Suomen Ammattiluontokuvaajat SAL ry:n ja Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n kanssa. Tapahtuman juontaa palkittu luontotoimittaja Minna Pyykkö.

Lähde luontokuvausretkelle!

Haluatko kokeilla luontokuvausta? Välähdys! tarjoaa mahdollisuuden päästä mukaan luontokuvausretkelle yhdessä ammattilaisen kanssa. Saat hyviä vinkkejä parempiin luontokuviin ja siihen, miten liikut luontoa ja luonnonsuojelua kunnioittaen.

Lapsiperheille ja aikuisille on omat retket:

klo 13–14 Luontokuvausretki lapsiperheille 

klo 15–16 Luontokuvausretki aikuisille

Lähtö tasalta Haltian pihalta. Retkellä kuljetaan myös polkujen ulkopuolella, reitin pituus enintään 2 km. Oma kamera tai kamerapuhelin mukaan!

Musiikkia ja retkineuvontaa

Välähdys! tarjoaa koettavaa myös musiikin ja pohjoisen ystäville. Susanna Lendieran ja Paavo Hamusen valokuvaesitystä elävöittää upeasti Ante Aikion joikukonsertti. Konsertit pidetään Haltia-salissa klo 12 ja 18.

Paikalla on myös Metsähallituksen retkineuvonta, joka opastaa ja antaa ajantasaiset vinkit Rannikon kansallispuistoihin, historiakohteisiin ja muihin luontokohteisiin.

Tapahtumapäivänä Haltian omat palvelut ovat luonnollisesti tapahtumavieraiden käytössä. Näyttelyt ovat avoinna klo 10–18 (sisäänpääsymaksu), asiakaspalvelu ja varustevuokraus ovat avoinna klo 10–19 ja Ravintola Haltia klo 12–22.

Haltian tämänhetkisissä näyttelyissä pääset tutustumaan puhutteleviin ympäristöjulisteisiin, jotka vangitsevat katsojan tutkimaan ja tulkitsemaan sanomaansa. Nähtävillä on myös upeita kuvia pohjoisen Lapin arjesta Raittijärven kylästä, joka elää omaa poronhoidon ympärillä jatkuvaa arkeaan kaukana lähimmästä tiestä. Lapsia ja lapsenmielisiä ihastuttavat Villaveijarit, jotka retkeilevät luonnossa ja joiden lukemattomia yksityiskohtia on hauska löytää ja ihailla. Suosittu Lataa aivosi luonnossa -näyttely esittelee luonnon hyvää tekeviä vaikutuksia ja opettaa, kuinka niistä voi saada enemmän irti. Lisäksi Haltian kiitelty päänäyttely tutustuttaa kiehtovalla tavalla Suomen luontoon tarjoten elämyksiä niin silmille, korville kuin nenällekin.

Tapahtumakentällä valokuvanäyttely ja yhdistyksiä

Haltian tapahtumakentän ulkonäyttelyalueella on esillä Suomen Ammattiluontokuvaajat SAL ry:n jäsenten koskettavan kauniita luontokuvia Nature exposed -näyttelyssä. Näyttely on osa luontokuvafestivaalia ja esillä lokakuun loppuun saakka.

Tapahtumakentällä voit tutustua myös näytteilleasettajien tarjontaan. Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n messuteltassa pääset tutustumaan yhdistyksen toimintaan, johon ovat tervetulleita mukaan kaikki luontokuvauksesta ja luonnosta kiinnostuneet, jotka haluavat tietää ja oppia näistä aiheista lisää. 

Haltian tapahtumakentän ulkonäyttelyalueella on esillä Suomen Ammattiluontokuvaajat SAL ry:n jäsenten luontokuvia Nature exposed -näyttelyssä.

Yhdistykset esittäytyvät

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry on perustettu vuonna 1977. Yhdistyksen tavoitteena on edistää suomalaista luontokuvausta. Toiminnassa on mukana luontokuvauksen ammattilaisia sekä kasvava joukko luontokuvauksen harrastajia. Yhdistyksessä on tällä hetkellä n. 2800 jäsentä, ja jäseniksi ovat tervetulleita kaikki luontokuvauksesta kiinnostuneet luonnon ystävät. 

Yhdistyksen jäsenetuihin kuuluu mm. kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä Luontokuva-lehti. Yhdistyksen merkittävimpiä toimintamuotoja on jo 42. kerran järjestettävä Vuoden Luontokuva -kilpailu, joka on läpileikkaus suomalaisen luontokuvauksen vuoteen. Tänä vuonna Vuoden Luontokuva julkistetaan Vuoden Luontokuva -festivaaleilla Suomen luontokeskus Haltiassa 22.10.2022.

Lue lisää: Luontokuva.org

Suomen Ammattiluontokuvaajat SAL ry on valtakunnallinen yhdistys, joka toimii suomalaisten ammattiluontokuvaajien edunvalvojana ja edistää kotimaista luontokuvausta yhteistyössä Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n kanssa.  

Ammattiluontokuvaajat tuottavat laadukkaita luontokuvia sekä luontokuvaukseen liittyviä erilaisia palveluita ja tuotteita, kuten esitelmät, kuvanvalmistus, graafinen suunnittelu, kuvausmatkat, piilokojujen vuokraus, koulutus, opaspalvelut ja ilmakuvaus.

Lue lisää: ammattiluontokuvaajat.fi

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.