Kyläniemen Hiekkarannat Taipalsaaressa

Isolta kirkolta palatessa on tullut perinteeksi palailla Savvoon vähän kiertoteitä. Nyt sattuma viskas meijät kohti Lappeenrantaa, jonka linnoituksessa hörpättiin turistikaffet. Sitten Imatran Prismassa tankattiin peltihevonen sekä retkieväsreppu ja käännyimme kohin Mikkeliä.

Syyspohjassa karttamestari käski kääntyä Kyläniemeen – toiselle Salpauselälle, joka puhkoo melkein 25 kilometriä pitkän nimen keskelle Saimaata. Tosin immeiset ovat kaivaneet niemen kantaan kanavan, joka ylitettiin lossilla.

Poikkesimme tieltä rantaan ensin Taipaleen (kartta) kohalla, jossa oli kommee hiekkaranta. Itse asiassa koko niemen rannat ovat jonkin sortin hiekkarantoja.

kylaniemi2

Koko kesän korkeella ollut vesi ja kovat tuulet olivat sorruttaneet rantapuilta kasvualustaa.

kylaniemi3

Nytkin tuuli oikeen navakasti.

kylaniemi4

Rannalla oli muutamia nuotiopaikkoja.

Rantaan periaatteessa pääsee autolla, mutta ylös takaisin tielle päästäkseen kannattaa olla neliveto ja vähän korkeempi maavara. Me jätettiin Pikku-Pösö suosiolla ylös.

Jatkoimme vielä niemeä eteenpäin ihan perukoille Rastinniemeen. Perillä oli parkkipaikka opasteineen ja kaksi tulistelukatosta vessoineen ja polttopuineen.

kylaniemi5

Näin hienolla kelillä ei katos meitä miellyttänyt vaan laskeuvuimme rantaan, jossa niemen tuulensuojaiselta itäreunalta löytyi hyvä evästelypaikka. Kärräytimme aurajuustomakkarat ja jälkkäriksi mantsikoita.

kylaniemi6

Olipa kommee ranta. Niemen käressä oli veneilijöitä toisella tulistelupaikalla.

kylaniemi9

Hiekkaranta on muuttanut muotoaa jatkuvasti. Ei tarvinnut mennä kovinkaan syvälle mettään kun hiekkatöyräällä näkyi Saimaan veenkorkeuven vaihtelut tuhansien vuosien aikana. Muinaisrantoja oli monta porrasta.

kylaniemi7
Naatiskelimme tänä kesänä harvinaisesta lämpimästä ja kuivasta iltapäivästä.

kylaniemi

Pitihän sitä emännän neuleblogiin ottaa kuvia.

Hyvin murkinoituina palasimme Syyspohjaan ja otimme suunnan kohti Kummakiveä.

Kartta. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit: N 6795376 E 561919

Julkaistu aiemmin.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.