Olen Suomesta Pohjois-Norjaan muuttanut retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja. Finnmarkissa sijaitsevan kotikaupunkini Lakselvin läpi virtaava Lakselva-joki tunnetaan yhtenä Euroopan parhaista lohijoista, minkä vuoksi myös minä muutin puolisoni kanssa näille leveysasteille. Kalastan läpi vuoden, en huvikseni vaan syödäkseni: pilkin rautua, ongin pallasta ja perhokalastan taimenta ja lohta.

Opiskelen itsenäisesti pohjoista omavaraisuutta, eli pyrin keräämään, pyytämään ja hyödyntämään mahdollisimman paljon luonnon antimia. Lisäksi viljelen oman pihan pientä peltoa, jolla kasvaa perunaa, sipuleita ja yrttejä.

Nautin hiljaisuudesta ja omasta ajasta, minkä vuoksi teen paljon sooloretkiä niin Suomen kuin Pohjois-Norjan luontokohteisiin. Luontokuvaajana rakastan kaikkia vuodenaikoja (myös kaamosta), mutta kyllä syksy ja etenkin kevät ovat ehdottomia suosikkejani; kuvaan mieluiten luonnon pieniä yksityiskohtia. Olen myös aamuihminen, eikä minulle tee tiukkaa nousta aikaisin, jotta pääsen ikuistamaan pehmeässä valossa kylpevän vastaheränneen maiseman.

Pohjoisin terveisin,
Marinella