Olen Leppävirran varrella asusteleva graafinen suunnittelija, jonka harrastuksena on kameran kanssa liikuskelu lähiluonnossa – ja joskus myös vähän kauempanakin.

Minua kiinnostavat luonnon pienet ja suuret ihmeet. Muinaisten immeisten pyhät ja tärkeät tarinapaikat – luonnonmuodostelmat, uhripaikat – ja kivet, paikannimet – ja niiden tarinat kiinnostaa.

Talvella lähiluontoni löytyy 8 kilometrin päästä Konnuskoskilta, jossa talvinen koskiluonto on tullut tutuksi: jään ja virtaavan veden taistelua. Kosken eläimistö on kuvausten kohteena: muuttolinnut, viipyilijät, talvehtijat, koskikarat, saukot, minkit, metsäkauriit…

Kesällä lähiluonto löytyy inkkarikanootista käsin – läheinen Sorsavesi Havukkasaarineen ja Kilpikoskineen sekä Suvasvesi Jakamit saaristoineen ja Hornanmäkineen on monien meloskelureissujen kohteena. Lisäksi tunnin automatkan päässä olevat Koloveden ja Linnansaaren kansallispuistot ovat myös tuttuja meloskelureissuilta. Norppakummina olen päässyt Haukiveellä kuvaamaan kummipoikaa kuivattelemassa alkukesän ilta-auringossa.

Myös Karttulan seutu ja Virmasvesi ovat tulleet tutuksi jo yli 40 vuoden ajalta. Vanhempien mökillä on tullut vietettyä lapsuuden kesät. Virmaa järviluonto vetää nautiskelemaan niin kesäisin kuin talvisin. Veneessä on mukana yleensä kameran lisäksi virvelöintivehkeet.