Haltia Shopin suloisimmat joululahjavinkit ovat täällä! Ihanista pikkulahjojen listasta löytyy jokaiselle jotakin

Marraskuu on jo pitkällä ja joulu alkaa hiipiä mieliimme valoa ja lämpöä tuomaan talven keskelle. Kokosimme Haltia Shopin joululahjavinkkilistan näin ajoissa, jotta jokainen ehtii rauhassa hankkia harkitut ja käytännölliset lahjat retkiystävilleen ja miksei itselleenkin. Listasta löytyy ihanuuksia hyvin erilaisille ja eri-ikäisille luonnon ystäville. Voit tilata tuotteet netistä tai poiketa Suomen luontokeskus Haltiaan hypistelemään niitä ennen ostamista. Ihanaa joulunodotusta!

Suomen luontokeskus Haltia, Nuuksiontie 84, Espoo

Bussi 245 Espoon keskuksesta, pysäkki: Haltia

Loimu-kahvi

Retkipaikan & Haltian Loimu on luotu erityisesti tulella valmistettavaksi, mutta siitä on pannujauhatuksen lisäksi saatavilla myös suodatinjauhatuksena. Tunnistettavat aromit ovat tumma suklaa, toffee (caramel) sekä tupakkakasvin mausteisuus. Kahvi on suklaisen pyöreä ja täyteläinen suutuntumaltaan kuten hyvän kahvin pitääkin, ja lopuksi pieni hapokkuus antaa ryhtiä makuelämykselle.

Loimu-kahvi on vastuullisesti viljeltyä erikoiskahvisekoitusta, joka tulee Kaakkois-Brasilian pienviljelijöiden tiloilta, eli useampi pienviljelijä toimittaa kahvit samalle käsittelyasemalle. Kahvin on valmistanut palkittu lappeenrantalainen Lehmus Roastery.

Kuva: Erkka Luutonen

Retkipaikka-kirjasarja, kolmen kirjan paketti

Kolmen Retkipaikka-kirjan paketti sisältää teokset Retkipaikka – Seikkailuja Suomen luonnossa, Retkipaikka – Uudet seikkailut sekä Retkipaikka – Seikkailuja kauneimmissa maisemissa. Kukin kirja esittelee peräti 80 kotimaan eri retkikohdetta, ja kuhunkin kirjaan kohteet on valittu mahdollisimman tasaisesti eri puolilta maata, etelärannikolta aina pohjoisen tuntureille. Jokainen kohde on esitelty kuvin & kartoin sekä omakohtaisen retkikertomuksen kera niin, että lukijan kynnys lähteä tutustumaan kohteisiin olisi mahdollisimman matala. Teoksista uusin, Seikkailuja kauneimmissa maisemissa, sisältää muun muassa kaikki Suomen kansallismaisemat.

Nativa-merinovillasukat

Nämä ihanat sukkauutuudet kannattaa tilata poikkeuksellisen nopeasti ennen kuin henkilökuntamme ehtii ostamaan ne kaikki! Sukkamestareiden vastuullisesti valmistamat kotimaiset merinosukat ovat Avainlippu-tuote, ja kuosit ovat toinen toistaan suloisempia. Sukkien materiaalista 63 prosenttia on mulesing-vapaata NATIVA™-merinovillaa. Kokoja löytyy niin lapsille kuin aikuisille!

Haltia-hunaja

Haltia-hunaja on nimensä ansainnut, sillä hunaja on toden totta peräisin Suomen luontokeskus Haltian katolla olevien mehiläisten pesistä. Tänä vuonna saatiin aivan ihana hunajasato. Haltia-hunajan maussa, värissä ja tuoksussa voi aistia vivahteen kanervaa – kenties mehiläiset ovat ahkeroineet esimerkiksi Maahisenpolun kallioilla kasvavien kanervikkojen parissa!

Pesiä ovat ammattitarhurin asiantuntevalla opastuksella hoitaneet Haltian näyttelypäällikkö Petri sekä palvelupäällikkö Laura, ja hoitotoimenpiteitä on menneen kesän aikana päässyt kurkkimaan Haltian Instagramissa. Vaikka sato olikin runsas, siunaantui kahdesta pesästä luonnollisesti vain rajoitettu erä hunajaa – kannattaa siis toimia nopeasti.

Kansallispuistokartat

Kansallispuistojen keräily on suosittu harrastus, ja kansallispuistojuliste onkin todella hieno lahja retkeilijälle. Valittavana on kaksi erilaista julistetta: tavallinen kartta oikeille paikoille sijoitettuine kansallispuistotunniksineen sekä raaputuskartta, jossa puistojen tunnukset voi raaputtaa näkyviin sitä mukaa, kun puistoissa on käynyt. Näin kansallispuistojen keräilijä pysyy hienosti yhdellä silmäyksellä kartalla siitä, missä päin on vielä kansallispuistoja käymättä. Aivan mahtava idea ja retkeilykannustin perheen nuoremmille retkeilijöille ja miksei vanhemmillekin!

Nuuksio – Retkeilyopas ja kartta

Oppaassa kuvataan Nuuksion merkityt retkeilyreitit sekä reittien varsien palvelut ja nähtävyydet. Kirjassa esitellään monipuolisesti myös alueen majoitusta, välinevuokrausta, elämyksiä ja ravintolapalveluita sekä opastetaan alueelle saapumisessa. Erillinen taitettu ulkoilukartta on vedenkestävä, ja sille on merkitty kaikki alueen reitit sekä kirjassa esiteltävät kohteet. Nuuksio retkeilyopas ja kartta soveltuu kaikille Nuuksion järviylängön alueella retkeileville.

Opas kattaa Nuuksion järviylängön alueen, eli kansallispuiston lisäksi myös muita suojelualueita sekä useita ulkoilualueita.

Metsä/Skogen-suolasaippua

Kotimaassa käsityönä valmistettavat Metsä/Skogen-tuotteet ammentavat suomalaisen metsän puhtaista raaka-aineista. Suolasaippuoissa on Himalajan ruususuolaa sekä hoitavia öljyjä, kuten kookosöljyä, oliiviöljyä ja risiiniöljyä. Saippuapala soveltuu kaikille ihotyypeille koko vartalolle sekä meikinpuhdistukseen.

Globe Hope -pipot ja muut ekoasusteet

Haltia Shopissa myynnissä olevat Globe Hopen ihanat, pehmuiset ja lämpimät pipot sopivat tyylitietoisenkin retkeilijän päähän. Pipoja on saatavilla kahta eri mallia useissa eri väreissä. Lisäksi samasta materiaalista tarjolla on pääpantoja, käsineitä ja kaulureita.

Tuotteet on suunniteltu ja kudottu Suomessa – materiaalin valmistusmaa on Viro. Lanka koostuu 50% ylijäämäturvelangasta ja 50% akryylilangasta. Turvelanka on 90-luvulla toimineen suomalaisen Kultaturve-yrityksen jäämistöä, jonka Globe Hope pelasti aikanaan yrityksen lopetettua toimintansa.

Emilia Dziubakin upeat lastenkirjat

Nämä näyttävät ja kutkuttavan hienosti kuvitetut lastenkirjat tarjoavat kaikille luonnonystäville kiinnostavaa tietoa. Upea kuvitus ja lyhyt, selkeä teksti tutustuttavat meidät moniin luonnon ihmeisiin.

Ällistyttäviä ystävyksiä kasvien ja eläinten maailmassa -teoksessa Homeros-kissa hermostuu kissaystäviinsä ja päättää etsiä uusia ystäviä, jotka arvostaisivat sitä enemmän. Matkallaan Homeros vie lukijat tutkimaan eläin- ja kasvimaailmaa, ja niissä esiintyviä ”ystävyyssuhteita”. Tutustumme muun muassa kirvan ja muurahaisen, lehmän ja bakteerien sekä oravan ja pähkinän välisiin suhteisiin.

Ällistyttäviä rakennelmia luonnossa -kirjassa kerrotaan eläimistä ja niiden asumuksista ja rakennelmista. Kotiloiden ei tarvitse rakentaa tupaansa, koska ne kantavat sitä aina mukanaan. Hämähäkin verkkojen taidokkuus hämmästyttää, samoin kuin termiittien keot. Toisinaan eläimet asuvat asumuksessa, kuten omenassa, vain hetken, sillä ne popsivat kämpän suihinsa. Kirjassa tutustutaan myös eläimiin, joiden kanssa asumme saman katon alla, joskus aivan tahtomattamme, kuten koihin ja hiiriin.

Luuppi

Luuppi on pieni uteliaan luonnon ystävän apulainen, joka tuo luonnon pikkiriikkiset yksityiskohdat hienosti nähtäville. Luupilla voi tutkia luonnossa melkeinpä mitä vain – sammalia ja jäkäliä, pieniä ötököitä, kasvien lehtiä, kiviä… Retket sujuvat entistäkin sukkelampaan, kun seurueen pikkuväki saa mielenkiintoista ajanvietettä tarkkailemalla aina uusia kohteita luupin lävitse. Luuppi on myös kevyt ja pieni, sutjakasti taskuun sujahtava väline, joten sen voi ottaa mukaan aivan mille retkelle tahansa.

Kupilka-sporkit & muut eräruokatuotteet

Kupilkan suositut luonnonkuitukomposiitista tehdyt kupit, lautaset ja ruokailuvälineet viimeistelevät metsäretken. Kupilkan oma Kareline-luonnonkuitukomposiitti sisältää 50 % mäntysellukuitua ja 50 % polypropeenia. Kupilkan astiat kestävät astianpesukoneen, eivät kuumene, ovat kestäviä ja kevyitä sekä ekologisia.

Spork on näppärä retkeilijän apuväline, kun retken paras osuus eli evästauko koittaa. Vankan sporkin toinen pää on haarukka ja toinen lusikka.

National Parks Finland -emalimukit

Vuoma Companyn perinteinen, erittäin korkealaatuinen, emaloitu muki sopii täydellisesti retkikäyttöön. Tämä monikäyttöinen, helppohoitoinen ja kestävä muki sopii myös liedelle sekä nuotiolle ja kestää tarvittaessa konepesun. Tilavuus on 3,7 desilitraa, joten suurempikin teen tai kahvin ystävä saa siitä kunnon kupposellisen kuumaa, ja toisaalta siitä voi nauttia myös vaikka keittoa.

Tuotteen myynnistä lahjoitetaan yksi euro suoraan kansallispuistoillemme.

Naked Barley -retkiruoat

On vaikea kuvitella vaeltajakaverille täydellisempää joululahjaa kuin retkiruoka – se ei takuulla jää nurkkiin pyörimään, vaan pääsee varmasti käyttöön. Kaikki myös tietävät, että ruokailu on vaelluksen parhaita hetkiä, joten lahja pääsee vieläpä erittäin hyvään käyttöön! Jos et itse ole vaelluksella mukana niin ainakin tiedät, että herkkuhetkellään ystäväsi ajattelee sinua <3

Annospusseihin lisätään vain kuuma vesi, joten valmistus on helppoa. Kaikki vaihtoehdot on valmistettu suomalaisista kasviksista ja tuotteet ovat vegaanisia.

Njukča-soijakynttilät

Njukča-kynttilät on valmistettu 100% geenimanipuloimattomasta soijavahasta ja ne saavat tuoksunsa eteerisistä öljyistä. Kynttilöissä palaa puuvillasydän. Kynttilät palavat puhtaasti ja pitkään luoden ympärilleen kevyen tuoksun. Niissä ei ole parafiinia, synteettisiä tuoksuja tai väriaineita. Kynttilät ovat vegaanisia.

Njukča-kynttilät valmistetaan Nuuksiossa. On arveltu, että Nuuksio olisi saanut nimensä saamen kielen Njukča-sanasta, joka tarkoittaa joutsenta.

Luonkos Infinity -öljypuhdistuskakku

Luonkosin öljypuhdistuskakku on monipuolinen 4-in-1-tuote, joka puhdistaa ihon, poistaa meikin sekä tasapainottaa ja hoitaa ihoasi. Kakku sisältää Suomessa kehitettyä Reconnecting Nature™ -mikrobiuutetta, joka edistää ihmisten yhteyttä luontoon. 

Infinity-öljypuhdistuskakkuun ei ole lisätty tuoksuja, joten se sopii myös herkkäihoisille ja tuoksuherkille. Puhdistuskakku sisältää runsaasti ihollesi tärkeitä antioksidantteja, superfoodeja, vitamiineja sekä rasvahappoja.

Kaikille ihotyypeille suunniteltu 100-prosenttisen luonnollinen, vegaaninen ja säilöntäaineeton Infinity poistaa myös vedenkestävän meikin lempeästi ja tehokkaasti. Öljypudistuskakku on valmistettu sinulle rakkaudella käsityönä Naantalissa.

Ja tottahan toki Haltia Shopista löytyy vielä paljon muutakin – tutustu vaihtoehtoihin täällä. Jos haluat antaa ystävälle tai perheenjäsenelle lahjaksi elämyksen, harkitse vaikkapa hänen viemistään pyöräretkelle tai Wine in the woods -viininmaisteluun ensi vuonna <3

Ihanaa joulunodotusta toivottaen

Haltia Shopin Mari & koko Retkipaikan väki

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.