Uutela

Uutela: Kaupunkilaisen pakopaikka Itä-Helsingissä

Itä-Helsinki tuli minulle tutuksi vasta muutama vuosi sitten. En ollut osannut kuvitellakaan, että Helsingistä löytyy niin paljon metsää ja ulkoilualueita. Ramsinniemi, Laajasalo, Kallahti, Rastila ja niin edelleen. Idässä riittää tutkittavaa etenkin luontomatkailijan näkökulmasta ja sinne kannattaakin suunnata, ehdottomasti.

_MG_6686

_MG_6566

_MG_6694

Ehdoton suosikkini tällä hetkellä on Vuosaaren perukoilla, tarkalleen ottaen sen kaakkoisnurkassa, sijaitseva Uutelan ulkoilualue. Uutelassa on metsää ja merta, on jylhiä kallioita ja näköalapaikkoja.

_MG_6524

_MG_6608

Siellä täällä on pieniä poukamia, jotka toimivat kesällä täydellisinä uimapaikkoina. Sinne, meren ja metsän keskelle, suuntaan välillä nauttimaan luonnosta ja hiljaisuudesta, keräämään energiaa usein niin hektiseen arkeen.

_MG_6477

Sekä kävelyyn että juoksuun sopivat lenkkipolut kulkevat ristiin rastiin. Polut ovat niin hyväkuntoisia, että niillä voi huristella vaikka pyörällä. Parasta on silti oikeastaan poiketa hieman poluilta ja suunnata kallioille katselemaan merta.

_MG_6448

_MG_6439

Olin pakannut mukaani kahvia, suklaata ja kirjan. Kahvi tosin kerkesi kylmetä siellä seikaillessani ja suklaa sulaa kiinni vanhahkoon kahvitermariini. Noh, ei se ole nin justiinsa. Kylmä kahvi kaunistaa ja suklaa maistuu hyvältä aina ja kaikkialla.

_MG_6426

Siellä minä olin. Luin kirjaani niemennokassa, hengailin joutsenten kanssa ja katsoin auringon laskevan länteen. Se oli kaunis päivä se. Suosittelen tutustumaan Uutelaan, se on aivan lähellä ja myös yksi suosikkipaikoistani tässä kaupungissa.

_MG_6742

Alkuperäinen juttu Urbaani viidakkoseikkailijatar-blogissani.

Uutela kartalla. ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit: N 6675164 E 399300

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *