Testissä Salomon Bonatti WP -housut

Yhteistyössä Salomon

Jokainen polkujuoksua ja suunnistusta Suomen suvessa harrastanut on varmasti saanut joskus huomata, että kaikki paikat ovat silloin tällöin märkinä. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista. Oikealla varustuksella saa pidettyä itsensä kuivana.

Ehkä kotipaikkakunnan iltarasteilla ei ole niin väliksi vaikka pääsisikin kastumaan, kun kotona odottaa kuiva vaatekerta tai ehkä jopa sauna. Kuitenkaan aina tilanne ei ole tämä, ja harvoin se märillä kalsareilla juokseminen mikään tavoite itsessään on. Vielä kun sattuu tuulemaan voimakkaasti, voi olo muuttua jopa melkoisen tukalaksi.

Myös pidemmillä suorituksilla, kuten ultrajuoksussa tai vaikkapa pikakävellessä Suomen päästä päähän, olisi kiva saada pidettyä itsensä kuivana.

Testauksessa olevat Bonatti WP -housut pitävät takuulla jalat tuulelta ja sateelta suojassa, ja osoittautuivat kaikin puolin kelvoksi lisävarusteeksi niin suunnistukseen kuin myös vaellukselle.

Tuote on alunperin suunniteltu lisävarusteeksi vuoristojuoksuun, eli kestämään niitä vaativimpiakin olosuhteita.

Housut ovat erittäin kevyet, valmistajan mukaan vain 110 grammaa, ja mahtuvat pieneen tilaan. Housuissa on vyötärönauhan alla sisäpuolella integroituna ”tasku” jonne saa tungettua housut kokonaan. Näin ne sulloutuvat mahdollisimman kompaktiin kokoon.

Kompaktin pakkautuvuutensa ansiosta housut saa laitettua vaikkapa pieneen lenkkeilyreppuun tai jopa hieman tilavampaan taskuun.

Sateen yllättäessä housut on helppo saada jalkaan. Nyssykkä tarvitsee vain avata ja pudistaa pari kertaa, ja housut ovat valmiina puettaviksi.

Lahkeet avautuvat melko korkealle, jonka ansiosta ne saa puettua päälle vaikka kengät jalassa. Minulla on koon 44 kengät ja koon L housut, ja jopa hieman rotevammat vaelluskengät mahtuivat lahkeista sisään, kun hieman jaksoi punnertaa.

Housut ovat tyköistyvät ja mukavat. Ilman mitään alusvaatetustoa voi meno muuttua hivenen tukalaksi, ainakin jos on kuuma päivä. Lahkeita saa silloin avattua, jotta tuuletus paranisi.

Myös housujen vyötärönauhan alapuolella takana, jossa housujen tasku sijaitsee, on pieni läntti kangasta, joka ei pidä vettä mutta auttaa hengittävyydessä

Kuitenkin optimaaliset nämä ovat nimenomaan päällyshousuina. Olipa alla sitten juoksutrikoot, pitkät kalsarit tai vaellushousut, ovat Bonatti WP pantsit loistava kuori näille.

Kaiken lisäksi housut ovat vielä hillityn tyylikkäät, eli hyvännäköiset.

Vetoketjut saisivat ehkä nousta rahtusen ylemmäs, ja mikäli ne olisivat avattavat myös ylhäältä päin, olisi tuuletus helpompaa.

Aivan sitä parasta tapaa sulloa housut omaan taskuunsa en ole vielä löytänyt. Tuntuu, että hivenen jää aina joku osa repsottamaan – tosin käytännön vaikutustahan tällä ei ole tasan yhtään mihinkään. Muuta miinusta en näistä keksi.

Hyvät housut ja erittäin käytännöllinen lisävarustus suunnistukseen, polkujuoksuun, vaellukselle ja miksei vaikka kauppareissulle, jos sateen vaara on olemassa!

-Antti

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.