Testissä Ferrino light tent 2 -teltta

Noin sadan eri verkkokaupan valikoiman yhteen kokoava Shopalike tarjosi mahdollisuutta testata jotain heidän kauttaan ostettavaa tuotetta ja sen toimivuutta Suomen syksyisissä olosuhteissa. Koska Pepellä sattui olemaan tarve teltalle, tartuimme mahdollisuuteen. Ferrino Light Tent 2 on kahden hengen teltta, joka painaa vain noin 1,5 kiloa. Kokonsa puolesta teltta onkin hyvin potentiaalinen vaelluksille.

Pieni pakkaus

Pieni pakkaus

Teltta saapui paketissa, joka oli pienempi kuin oma täytettävä retkipatjani. Pakkauksen nähtyäni tuli heti sellainen tunne, että tässäpä on käytetty taas insinööriaivoja tuotteistamaan jotain käyttökelpoista.

Yksinkertaisuus on valttia

Yksinkertaisuus on valttia

Ensivaikutelma sai katetta, kun paketin avattuani huomasin sen käsittävän vain kolmenlaisia osia. Kaksi isohkoa telttakangasta, kaksi kuminaruilla kokoontaitettavaa tukiseivästä ja 11 alumiinista kiinnityshakasta. Teltan kokoamisohjeet löytyivät ommeltuina kantopussin sisään. Ne olivat sen verran helppolukuiset, että päätin kertaluvun jälkeen koota teltan pihalleni.

Minuutissa ensimmäinen vaihe pystyssä

Minuutissa ensimmäinen vaihe pystyssä

Teltan pystytyksessä laitetaan ensin tukiseipäät toisen kankaan lävitse telttakankaaseen ommeltuja kanavia pitkin. Molemmat seipään päät taivutetaan kankaaseen ommeltujen renkaiden läpi. Taivutuksessa saa käyttää kohtalaisesti voimaa ja jossain vaiheessa hieman epäilin, että kestääkö kangas moista painetta. Kun varovaisuus väistyy, lumpsahtavat seipäät paikoilleen helposti.

Alumiiniset kiinnityshakaset tukevoittivat rungon

Alumiiniset kiinnityshakaset tukevoittivat rungon

Teltan sisäosa kiinnitettiin alumiinisilla kiinnityshakasilla kuudesta kohdasta maahan ja koko rakennelma tuntui heti tukevalta. Teltan sisäosaan ommeltu hyttysverkko on varmasti hyvä lisä ilmanvaihdollisesti ja ininäsuojana erityisesti kesäkuukausina.

Sisätilaa riittää

Sisätilaa riittää

Hyttysverkon läpi näki jo heti ensimmäisen osan pystytysvaiheessa, että kyseinen teltta on riittävän iso kahdelle hengelle ja parille rinkalle.

Ulkokangas helppo asentaa

Ulkokangas helppo asentaa

Ulkokankaan sai helposti paikoilleen sisäkankaan tapaan. Ulkokankaaseen käytettiin loput 5 hakaa ja kankaiden välille syntyi kiristysvaiheessa pieni ilmarako. Ohjeiden mukaan kangas kestää 3000mm vettä, joten käytettävyys on kohdillaan Suomen syksyssä. Pystytykseen ei huvennut kuin 3 minuuttia. Tämähän tarkoittaa, että päivävaeltaja voi hyödyntää maksimaalisesti auringonvaloa myös syksyn pimeinä hetkinä.

Ferrino light tent 2

Ferrino Light Tent 2

Teltan suuaukko on sen sivulla. Aukko aukeaa sen verran reilusti, että siitä saa sisään jopa rinkan, mikäli haluaa. Sisätilaan mahtuu helposti kaksi ihmistä, ainakin omassa kokoluokassani.  Hyttysverkon ja ulkokankaan kombinaatio tuo lisätilan tuntua telttaan ja ilmanvaihtokin toimii.

Kaiken kaikkiaan Ferrino light tent 2 kokoaminen oli ensikokemuksena helppo. Teltan valmistajan lupaamat ominaisuudet tekevät siitä hintaluokassaan houkuttelevan vaihtoehdon vaellusta harrastaville. Etenkin paino on saatu pysymään alhaisena ja sateensieto-ominaisuudet hyvinä. Teltta sopii mainiosti harrastelijaretkeilijän rinkkaan.

Teltan kangas on herkästi syttyvää. Sitä ei siis kannata koota nuotion viereen, eikä sen sisällä ole suositeltavaa polttaa. Myös kynttilöiden ja muun palavan vieminen telttaan on ihan ohjeissakin kielletty.

Teksti ja kuvat: Pepe Forsberg

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.