Suomen luontokeskus Haltian uusi näyttely vie synkkään metsään

Suomen luontokeskus Haltian galleriassa on esillä 7.9.–24.10.2021 Saara Alhopuron ja Rebekka Clarken näyttely ”Yhtäkkiä metsä oli synkkä”.  Suomalaisen ympäristötaiteilijan ja englantilaisen kasvitaiteilijan yhteisnäyttely johdattavat satuun, jossa luonnon elementit kertovat suomalaisesta mytologiasta inspiroituneita tarinoita.

Ympäristötaiteilija ja valokuvaaja Saara Alhopuron studiona toimii metsä. Hän luo sienistä, pääkalloista ja muista luonnosta löytyneistä materiaaleista värikkäitä installaatioita, jotka hän jättää metsään ohikulkijoiden löydettäväksi, tarkoituksenaan herättää katsojien mielikuvitus ja ihmettelyn taito. Teokset jäävät osaksi luonnon kiertokulkua, mutta valokuvataiteen avulla Alhopuro antaa niille uuden elämän. Juuri nämä valokuvat ovat esillä nyt Haltian Galleriassa.

Saara Alhopuron teos Aarnitulet

Helsinkiläinen kasvitaiteilija Rebekka Clarke on kiinnostunut yhteyden kaipuusta. Haltiassa hänen installaationsa tutkii inhimillisen olemassaolon ja jalkojemme alla kulkevien sienirihmastojen syvää yhteenkietoutumista. Metsänpohjasta kasvavat muodot muistuttavat meitä sekä muinaisista että moderneista reiteistä, jotka yhdistävät meidät ihmisyyttä suurempiin elämänmuotoihin ja henkimaailmaan.

Näyttely on esillä Suomen luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa 24.10.2021 saakka. Sisäänpääsy näyttelylipun hinnalla, maksutta Museokortilla. Samalla lipulla voi vierailla myös esimerkiksi Haltian Lataa aivosi luonnossa -näyttelyssä.

Tutustu Haltian näyttelyihin >>

Haltiaan pääset helposti julkisilla

Suomen luontokeskus Haltia sijaitsee Nuuksion järviylängöllä osoitteessa Nuuksiontie 84, Espoo. Haltiaan pääset vaivattomasti Espoon keskuksesta Nuuksioon liikennöivällä bussilla numero 245 (A), laiturista 32. Haltian bussipysäkin nimi on Haltia. Aluetta kutsutaan Solvalla-nimellä. Haltia sijaitsee HSL:n C-vyöhykkeellä. Julkisilla kulkuvälineillä matka Espoon keskuksesta Haltiaan kestää noin 20 minuuttia ja Helsingin keskustasta Haltiaan yhteensä noin tunnin. Katso aikataulut: HSL.fi.

Lue lisää saapumisesta Haltiaan >>

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.