Munkvikenin luontopolku, Parainen

Lauantaina 14. marraskuuta suuntana oli Parainen ja siellä Munkvikenin luontopolku.

En ollut Munkvikenistä aikaisemmin kuullutkaan. Valtavasti luontokohteita kierrellyt Harri Nato Leino oli penkonut paikan jostain esille. Mukana matkassa oli myös Jaska Vartija.

Pienen hakemisen jälkeen löysimme luontopolun alun Tennbyn elintarvikekaupan takaa. Kerrostaloalue sijaitsee kivenheiton päässä Paraisten keskustasta.

munkviken

Kahden kilometrin mittaisen luontopolun varrella on rasteja, joiden tulkitsin olevan lähinnä perheen pieninpiä varten. Perinteisiä pieniä infotauluja, joissa kerrotaan alueen kasveista ja eläimistöstä, oli niitäkin siellä täällä.

munkviken2

munkviken3

munkviken4

Munkvikenin polku kiemurtelee vaihtelevassa maastossa, jossa ei kuitenkaan ole suurempia nousuja tai hankalia kohtia. Ainoastaan yksi kallio liukkaine puunjuurineen jäi mieleen paikkana, johon olisi voinut tehdä vaikka rappuset.

Paraisilla vettä ja rantaviivaa riittää, joten luontopolkukin menee osan matkaa aivan meren tuntumassa.

munkviken5

munkviken6

munkviken7

Syksyinen metsä oli karun kaunis. Vaikkei ruskaa enää ollut ja yleisilme ehkä normaaliakin harmaampi sateisesta kelistä johtuen, näytti kaikki vihreä erityisen voimakkaalta.

Munkviken osoittautui mukavaksi ja mielenkiintoiseksi luontopoluksi, jonka kiertämiseen rauhallisella tahdilla menee aikaa noin tunti. Täytyy kesällä käydä uudelleen.

Alue kartalla. ETRS-TM35FIN-tasokoordinaatit N 6693189, E 241439.

Juttu julkaistu aikaisemmin Kaislatuuli-blogissa.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.