Sinne on päästävä – matka kohti talvista seikkailua

Sillä aikaa kun toinen puoli aivosolukosta alkoi hahmottamaan kuvaa Polar -tapahtumasta, niin jo toinen puoli alkoi etsiä vastausta – kuinka tänne pääsee mukaan? Useampia käsille saatavia kuvia, videoita ja kommentteja myöhemmin on tieto lisännyt tuskaa sen verran, että oma matkahakemus on viittä tai kuutta vaille valmis. Noiden revontulien alle on päästävä koirien kanssa juoksemaan!

Kolme sataa kilometriä erämaassa koiravaljakon vietävänä. Kolme sataa kilometriä pohjoisen tuntureissa on varmaankin juuri sen verran pitkä matka, ettei siinä jää epäselväksi yhdillekkään poskipäille, että ollaan ulkosalla. Sitä kun kylmä ilma ja ilmavirta kertovat samaa tarinaa niin kylmäähän siitä tulee. Ja sitä jos koira sattuu vielä vetämään eri suuntaan ilman kanssa, niin se on aina vaan kylmempi. Siinä saa hupun nyöriä virittää sen verran tiukalle, että heikompivartiset paleltuu. koirat

Kylmyys tuskin on tällä reissulla kuitenkaan muualla, kuin teltan ulkopuolella. Sillä lapin pakkasten täytyy olla mitättömiä lämmöntunteeseen verrattuna, joka ihmissielusta erämaassa irtoaa. Vapaa on se ihmisrukka, joka saa koiravaljokkoa ohjaistaa halki erämaan. Siinä se mahtaa elämä tuntua elämiseltä. Juuri Sen verran koitosta ja elämystä, että sitä saattaa kotiinpalattuaan unohtaa kaupungin murheet pitemmäksikin aikaa. Siinä ei etelän loska eikä räntäsade tunnu ennen ensi syksyä, ei edes ilman kuoritakkia.koira

Vaan sehän se tässä ei vielä selvää ole, että mitenkä sitä tiskataan astiat tuolla kelillä. Kyllä vesi jäätyy astian kylkeen ennen kun kerkee kuivaamaan. Tai mitenkä sitä sytytetään trangia? Kyllä ei ole arpa suosinut sitä kenen vuoro on tulitikut raapia. Mahtaako se ees kaasupolttimen kaasu olla enää kaasua tuolla kelillä. Entä mitenkä varpaat? Eihän näihin kenkiin kovin monenlaisia sukkia ja ainahan ne on varpaat ensimmäisenä jäässä. Pitäisiköhän sitä hankkia lisää kunnon varustusta, esimerkiksi Outnorthilta. Sinne saisi 15 % alennuksen?

Näiden asioitten murehtiminen tällä reissulla on kuitenkin turhaa, sillä reissun isäntä järjestää kaiken valmiiksi. Reissuun voi hakea kokenut eräkonkari siinä missä kokematonkin. Minäpäs pistän parhaani peliin! Lisää tietoa löytyy tuosta sivun oikean reunan bannerin takaa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.