Ensi lauantai on jälleen Retkilauantai – ohjelmassa mm. opastettu retki pimeään!

Kuun ensimmäinen lauantai lähestyy jälleen, ja vietämme silloin tuttuun tapaan Retkilauantaita Suomen luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa! Tällä kertaa päivän ohjelmaan kuuluu marraskuun teemaan sopivasti opastettu retki pimeään luontoon. Jos pimeä jännittää, niin tässä on oiva tilaisuus oppia tottumaan pimeään ja kenties varovasti jopa nauttimaan siitä.

Retkilauantain 5.11. ohjelmassa:

Pimeyden taikaa -opastettu retki

Puuttuuko sinulta uskallusta lähteä pimeään metsään? Tule mukaan pimeille poluille tutustumaan pimeyden valoisaan puoleen. Haltian eräopas johdattaa ryhmän tunnelmallisen myrskylyhdyn valossa metsän hämärään.

Kävelemme noin kahden kilometrin pituisen reitin ja kuulemme samalla, miksi ihmiset ja eläimet tarvitsevat pimeyttä. Retkellämme löydät uusia näkökulmia pimeästä vuodenajasta, jolloin aurinko ei juuri näyttäydy.

Retki päättyy tulipaikalle, jossa torjumme pimeän pelkoa keskustelemalla ja nauttimalla ikiaikaisesta valonlähteestä – nuotion roihusta. Samalla nautimme rennosta yhdessäolosta kuuman glögin kera.

Lähtö klo 18, kesto n. 2 tuntia. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Haltian sisältä löydät kiehtovat luontonäyttelyt

Kaikki näyttelyt ovat avoinna Retkilauantaina klo 10–21. Näyttelyihin maksuton sisäänpääsy klo 17–21 välillä (muina aikoina normaali sisäänpääsymaksu 13/8 €, alle 7-vuotiaat ja Museokorttilaiset maksutta).

Haltian Suomen luonto -päänäyttely esittelee koko Suomen luontoa mm. kansallispuistojen ja vuodenaikojen mukaan. Tilasta löytyy myös mm. liito-oravapeli, Halla-karhu, luontopanoraama sekä lumikanjoni.

Täysin uutena näyttelynä on Vuoden luontokuvat 2022 -näyttelykokonaisuus Haltian Galleriassa. Lisää luotokuvia löytyy vaihtuvien näyttelyiden tiloista.  Lue lisää Haltian näyttelyistä >>

Välkky on paikalla!

Espoon kirjastoauto Välkky on Haltian edustalla retkilauantaina 1.11. kello 12–14:30. Päivän kunniaksi Välkyssä panostetaan tuolloin etenkin luontoaiheisiin kirjoihin.

Lähde vaikka fatbike-ajelulle ja vuokraa varusteet Haltiasta

Haltiasta voit vuokrata retkeilyvarusteita omatoimiselle retkelle. Valikoimassamme on e-fatbikeja, fatbikeja ja rinkkoja, reppuja jne. Varustevuokraus on avoinna koko Haltian aukioloajan ja varusteita voi vuokrata klo 20.30 saakka.

Saunomaan, syömään, ostoksille ja jää yöksi!

Haltian sauna on lämmin klo 14–20. Kruunaa Nuuksio-retkesi rentouttavalla saunaelämyksellä Haltiassa. Naisten vuoro on aina parillisilla tunneilla ja miesten vuoro parittomilla.

Varaa tästä paikkasi saunavuoroon >>

Ravintola Haltiassa on tarjolla Luonto lautasella -lounas klo 11–16 sekä illallinen klo 17–20.

Katso Ravintola Haltian menut ja varaa pöytä lounaalle >>

Haltia Shop -luontomyymälä on avoinna koko päivän ajan klo 10–21.

Katso Haltia Shopin tarjonta verkkokaupasta >>

Haltia Lake Lodge -luontohotelli sijaitsee Haltian vieressä ja  palvelee asiakkaita koko päivän iltaan saakka. Tarjolla pientä purtavaa ja erilaisia kylmiä ja lämpimiä juomia sekä terassi.

Lue lisää Haltia Lake Lodgesta >>

Haltian asiakaspalvelu ja retkineuvonta avoinna Retkilauantaina klo 10–21.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Lähde: Haltia.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.