Eerikkilä ostaa Hämeen luontokeskuksen

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort ostaa Metsähallitukselta Tammelassa Ruostejärven rannalla sijaitsevan Hämeen Luontokeskuksen kiinteistön, jossa se on toiminut vuokralaisena vuodesta 2018 lähtien. Luontokeskus on suljettu remontin ajaksi.

Muutoksen myötä Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistojen asiakaspalvelu ja retkeilyneuvonta siirtyvät takaisin Metsähallitukselle. Metsähallituksessa panostetaan nyt Korteniemen perinnetilan toimintaan sekä digitaalisen asiakaspalvelun ja viestinnän kehittämiseen. Lisäksi Metsähallitus keskittyy kunnostamaan ja ylläpitämään maastopalveluja.

– Näin pystymme paremmin palvelemaan kasvaneita asiakasmääriä. Yhteistyön jatkaminen kuntien, Eerikkilän ja muiden alueella toimivien luontomatkailuyritysten kanssa on kuitenkin erittäin tärkeää, puistonjohtaja Tuula Peltonen Metsähallituksesta korostaa.

– Perinnetilan luonto- ja kulttuuriperintökasvatus on laajentunut kummipäiväkoti- ja kouluyhteistyöhön ja käyntimäärät ovat kasvussa. Luontokeskuksen myynnistä saadut rahat käytetään puistojen palvelujen kehittämiseen, kun Metsähallitus laajentaa Torronsuon kansallispuiston pysäköintialuetta. Turvalliset ja toimivat maastorakenteet tarjoavat hyvät puitteet luontomatkailuyritysten toiminnalle, Peltonen jatkaa.

Luontokeskus suljettuna remontin ajan

Kiinteistössä tehdään kesän aikana perusparannuksia ja ovet aukeavat asiakkaille jälleen elokuun loppupuolella. Uudistuksen myötä Luontokeskuksen nimi tulee vaihtumaan.

– Remontin ajan kahvilapalvelut löytyvät Eerikkilästä, josta voi myös vuokrata välineitä moniin aktiviteetteihin, kertoo Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen.

– Meiltä saa luonnollisesti jatkossakin vinkkejä ja karttoja lähiympäristön retkeilyyn, vaikka varsinainen retkeilyneuvonta kuuluukin nyt Metsähallitukselle, Jakonen lupaa.

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort sijaitsee osoitteessa Hämeen luontokeskukselta nähtynä Ruostejärven vastarannalla osoitteessa Urheiluopistontie 138. Välimatkaa kohteilla on muutama kilometri.

Lue lisää alueen kohteista:

Torronsuon kansallispuisto

Liesjärven kansallispuisto

Ruostejärven virkistysalue

Eerikkila.fi

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.