Testissä Tentsile puuteltta

Näin netissä kuvia teltasta, joka oli viritetty puitten väliin. Aattelin että vau, olisko tuossa se mukavin majoittumiskeino metässä? Näin vanhemmiten nimittäin kaipaa reissuilla mukavaa yöunta, ei telttayön aamujäykkää selkää tai paletunutta persusta riippumatossa roikkuessa. Ajatus jatkui ja sain idean pystyttää systeemin majavanpesän yläpuolella ja sieltä vahtaan yön pimentyessä.

Sain testattavaksi Tentsilen Connectin, kaksipaikkaisen, puitten väliin kuormaliinoilla viritettävän teltan. Postista saapui paketti joka oli suunnillee saman suruinen kuin kupolitelttani vuosituhannen vaihteesta. Painoa oli enemmän, 5,5 kiloa, mutta sitä nostivat osaltaan kiinnityksessä käytetyt järeät kuormaliinat räikköineen.

tentsile--2

Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Purimme pakettin pihalla ja etsimme sopivaa paikkaa pystytykselle. Tarvittavia kolmea sopivasti sijaitsevaa puuta ei löytynyt, joten sovelsimme ja kokosimme Tentsilen omenapuun, pihdan ja terassipurjeen tolpan varaan.

Kolme kuormaliinaa kiinnitti todella nopeasti telttaan ja puihin. Sen sijaanoikeiden kulmien ja etäisyyksien löytäminen vei ensimmäisellä kokoamiskerralla aikaa.

tentsile-

Liinojen pituuksia säädettiin, jotta teltta saatiin aseteltua siten, että kaikki reunat saatiin kiristettyä tiukalle. Alkuun liinoja hirvitti kiristää niin kireälle kuin tarvitsi, mutta kyllä teltta sen kesti. Mutta terassipurjeen tolppa ei sitten kestänytkään minun painoani…

Harjoituksen jälkeen siirryimme tositoimiin. Kävin kurkkaamassa mitenkä saisin teltan majavan pesän yläpuolelle. Vaan luonto pirulauta teki tepposen ja eiväthän ne puut asetteuneetkaan niin, että teltan pystytys siihen olisi onnistunut. Joten se testi jäi tekemättä.

tentsile--3

Teimme uuden testin rannassa, jossa on mukava koivikko. Siitä löytyi nopealla etsinnällä sopiva kolmio. Nyt virittäminen onnistui nopeammin, kun osasimme hakea oikeaa asentoa mutta sopivien etäisyyksien ja kulmien etsimen vei aikaa. Testasimme nyös sadesuojaa.

tentsile--4

Kolmas ja kovin testi tehtii maastossa Sorsavedellä. Etsimme pienistä kalliosaarista sopivaa kolmen puun yhistelmää. Tällä kertaa päädyimme siihen että yksi kulma asetettiin kiinteästi, koska puitten etäisyys oli pieni. Kiristimme sitten perästä ja toiselta nurkalta kuormaliinoilla.

tentsile--7

Nyt teltta asettui kerralla kohilleen. Korjasimme perän kiinnitystä jakamalla vedon kahdelle puulle kuin yksittäinen mänty alkoi uhkaavasti kallistua.

tentsile--5

Siinä tuli ihan päiväunoset kokeiltua. Mukava vempain nukkumiseen. Tosin aikataulu ei antanut periksi yötestaukseen. Lähinnä mietitytti kuinka makuupussi menee littuun ja alkaako persusta että selkää paleltaa?

tentsile--6

Mukava peli, mutta paino rajaa soveltuvuuden etupäässä auton kanssa liikkumiseen tai pyörä- taikka kannottiretkelle. Toisaalta taas mahdollistaa leiriytymisen paikkoihin, joissa se ei ole ollut ennen mahdollista. Viranomaisetkin tuumaavat, että kyseessä on riippumattoa vastaava laite, ei teltta. Ainakin tässä kehittelyvaiheessa hinta vielä sangen reipas. Siinä retkuilija saapi punnita onko mukavuus sen arvoista. Toki onhan ilmassa leijuminen aina elämys itsessään.

Jos ja kun tämä enemmälti kiinnostaa, niin ensiapua löytyy täältä. Retkipaikka on myös pohtinyt, että tällaisen voisi hankkia vuokrattavaksi, jos kokeilu kiinnostaa. Joten jos kiinnostaa, niin huhuile sähköpostilla [email protected]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.