Rakastatko luontoa ja haluaisit myös kuvata sitä? Tällä verkkokurssilla opit ikuistamaan oman luontosuhteesi valokuviin

Valokuvaaja Anna-Katri Hänninen ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Xamk toteuttivat yhdessä kansainvälisen valokuvauksen verkkokurssin, joka painottuu luontosuhteen valokuvaamisen opetteluun. Anna-Katri Hänninen on tunnettu ihmisten luontosuhteiden valokuvaaja. Hän on valokuvannut seitsemän vuoden ajan eri henkilöiden luontosuhdetta ja järjestänyt useita näyttelyitä.

Englanninkielisellä My Nature -kurssilla opetellaan kännykällä valokuvaamisen perusteet ja paneudutaan oman luontosuhteen pohtimiseen ja sen kuvittamiseen.

Millainen oma suhde luontoon on?

Miten voi valokuvata jotain sellaista, mikä ei ole näkyvää?

Miten valokuvalla voi kertoa visuaalista tarinaa?

– Itse elän luonnosta. Sanon aina, että tarvitsen viikottaisen annoksen luontoa. Käynkin lähes joka aamu vuodenajasta riippuen joko lenkillä luonnossa tai hiihtämässä. Tämän lisäksi valokuvaan paljon luonnossa, niin työssäni kuin myös vapaa-ajalla, Hänninen kertoo.

Tunnetuin Hännisen kuvasarja kantaa nimeä Ikijuuret. Voit tutustua muutamiin näyttelyn valokuviin ja lukea aiheesta lisää täällä.

– Kun minulta kysyttiin, voisinko tehdä valokuvaukseen liittyvän verkkokurssin kansainväliseen myyntiin, pohdin tarkasti, mitä aihetta se voisi käsitellä. Netti on pullollaan ohjeita, miten ottaa kuvia tai miten käsitellä kuvia. Halusin tarjota kurssin opiskelijoille palan Suomen luontoa valokuvauksen yhteydessä – näin syntyi ajatus luontosuhteen valokuvauskurssista.

Hännisen kurssi on laajuudeltaan noin 10 tuntia opiskelijan työtä ja on niin kutsuttu ”mikrokurssi”. Mikrokurssit ovat lyhyitä, englanninkielisiä ja maksullisia verkkokursseja. Mikrokurssi rakentuu osioista, jotka sisältävät lyhyitä videoita, automatisoituja oppimistehtäviä sekä muita digitaalisia materiaaleja. Ensimmäiset julkaistut kurssit löytyvät Xamkin verkkokaupasta ja ne liittyvät mm. hyvinvointiin ja ympäristöön. Hännisen luoman My Nature -kurssin lisäksi valikoimasta löytyy mm. Reissumiehenä tunnetun Olli Järvenkylän How to Survive in Finnish Nature -kurssi.

Kurssien tuottamisesta vastaa Xamkin julkaisu- ja tuotantopalvelut.

– Meillä on jokaisessa tuotannossa mukana muun muassa pedagogiikasta ja videotuotannoista vastaavat tuottajat. Jokainen mikrokurssi on oma räätälöity kokonaisuutensa, jonka eri osa-alueet on rakennettu huolella, kuten esimerkiksi interaktiiviset sisällöt, pedagogiikka ja graafinen ulkoasu. Sen lisäksi valitsemme sisällöntuottajiksi alansa parhaita kykyjä, kuten esimerkiksi juuri Anna-Katri Hännisen, mikrokurssituotannoista vastaava projektipäällikkö Pekka Pulkkinen Xamkista.

Lue lisää kurssista ja sen sisällöstä: Xamk.fi

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.