Miten lataat puhelimen vaelluksella? Hypisteltävänä Brunton Reactor -polttokenno

Alkusyksystä kokeilimme Tespackin reppua, joka hoisi asiansa varsin hyvin aurinkopaneelin ja akun voimin. Vaan entäpä sitten kun on kylmää ja hämärää? Siinä kohtaa tarvitaan toiset konstit. Nyt asiaan on viimein erittäin lupaava ratkaisu.

Toki ensin voi kyseenalaistaa sen, tarvitseeko maastossa ylipäänsä elektroniikkaa. Esimerkiksi me liikumme laajalla alueella ja sähköisten karttojen avulla sekä kartalla pysyminen että reittipisteiden hallinta käy näppärästi. Toimiva viestiyhteys eli latingissa oleva puhelin on myös turvallisuuskysymys. Vaikka laitteen pitäisi suljettuna, on hyvä tietää, että tarvittaessa siihen on varmasti saatavilla virtaa. Puhumattakaan sitten siitä, että erinäinen sähköä käyttövoimakseen tarvitseva retkeilytekniikka tulee yleistymään toivoi sitä tai ei.

Vaan siihen ratkaisuun. Lähiaikoina pitäisi tulla myyntiin Brunton Reactor -niminen laite, joka on polttokenno. Se muuttaa vetykaasun korkealla hyötysuhteella päästöttä sähköksi. Meille tarjoutui mahdollisuus hypistellä laitetta.

Suositushinta laitteelle on 150 euroa ja vetykapselille n. 15-20 euroa. Kapselit ovat täytettäviä ja täytölle tulee hintaa jotakuinkin kymmenen euroa.

Tuo vaikuttaa niin hyvältä, että asian laita pitää testata käytännöss. Niinpä me laitamme Jussin testaamaan laitetta viikoksi tositoimiin. Sitten nähdään, miten homma toimii käytännössä.

Ja nyt on myös mahdollisuus osallistua. Jos blogaat, olet kiinnostunut testaamaan laitetta ja kirjoittamaan muutaman sanasen, niin ota ihmeessä yhteyttä [email protected] kerromme kuinka homma tapahtuu käytännössä.

3 replies
 1. Ari Piirainen
  Ari Piirainen says:

  Suostuukohan AGA tai Voikoski täytämään noita vetykapseleita, vai onko ne lähetettävä ulkomaille täyttöön, kysessä kuitenkin melko hyvin palava kaasu.

  Vastaa
  • Antti Huttunen
   Antti Huttunen says:

   Partioaitta tai muu jälleenmyyjä täyttää. Täyttökoneen voi ostaa myös kotiin.

   Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.