Kymijoen rannasta Ukonvuorelle – Vuolenkosken mahtavat maisemat

Jokamiehenoikeuden ansiosta meillä Suomalaisilla on poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet luonnon näkemiseen ja kokemiseen. Sen lisäksi, että meillä on hyvin ylläpidetty verkosto ohjattuja luontokohteita, luonnonpuistoja sekä patikointireittejä, on meillä myös mahtava karttajärjestelmä kaikkien käytettävissä ilmaiseksi.

Karttoja tutkimalla ja jokamiehen oikeuden mahdollistamana jokainen meistä voi löytää omia kohteita ja maisemia joissa eivät saappaanjäljet vielä ole maisemaan tallautuneet. Videolla käydään tutkimassa Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen rajan tuntumassa Vuolenkosken kylän upeita maisemia.

Uusien paikkojen löytäminen on aina yhtä mielenkiintoista. Näistäkään kohteista ei etukäteen kuvia löytynyt, joten ainoa lähtökohta oli maastokartta ja mielikuvitus. Pitkän patikoinnin jälkeen maisemat eivät todellakaan tuottaneet pettymystä.

Nousua Ukonvuorelle

Sekä Ukonvuori että Lakeassuo täyttäisivät molemmat kokonaisen retkipäivän, varsinkin kun huomioi, ettei kummankaan viereen pääse autolla. Kohteet vaativat patikointia, tulosuunnasta riippuen joko hieman haastavassa tai paikoin vaikeassa maastossa. Mutta kohteet ja maisemat ovat ehdottomasti vaivan arvoisia.

Hyvällä reittisuunnittelulla saa sopivan yhdistelmän maisemia, luontotyyppejä ja haasteellisuutta juuri omiin tarpeisiin. Videolta voit katsoa kohdevinkit, tai hakea inspiraatiota oman seikkailun suunnitteluun. Sen voin luvata, että metsään lähtemistä ei koskaan tarvitse katua.

Ukonvuori kartalla, N=6767364.383, E=451272.164 (ETRS-TM35FIN). Lakeassuo kartalla, N=6770522.620, E=451895.903 (ETRS-TM35FIN).

Kirjoittaja Instagramissa: https://www.instagram.com/mikav84/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.