Kivi kiven sisällä

Äänekosken puolella 69-tien varressa nököttää kivi, johon ei yleensä tule kiinnitettyä sen kummempaa huomiota kuin muihinkaan tien vieressä oleviin kiviin. Tähän yksilöön kuitenkin silmä jäi kuitenkin kiinni ensimmäisen kerran jo 10 vuotta sitten. Kiven sisällä on nimittäin toinen, arviolta ympäröivää kiveä kovempaa laatua oleva kivi, jonka ympäriltä ainetta on rapautunut pois aikojen saatossa.

Koska en ole mikään kiviasiantuntija, voisivat oikeat ”keolookit” kertoa, miksi tällaista kiven sisällä olevaa kiveä kutsutaan, ja onko se ylipääänsä eri kivilajia vai samaa ainetta mutta vain tiiviimpään puristunut. En ole lähtenyt koputtelemaan ja naputtelemaan palasia irti kivestä, koska muutoin tuollainen erikoisuus menee pilalle, jos sitä alkaa irrotella testausta varten. Parempi vain ihmetellä ja antaa kiven olla silläänsä. Sileä sisäkivi on arviolta puolikkaan koripallon kokoinen.

Kiven sisältä kurkistaa toinen.

Kiven sisältä kurkistaa toinen.

Sanotaan, että ”köyhän halvin huvitus on vilkas mielikuvitus”. Se pitää paikkansa allekirjoittaneellakin, eli mieleen tulee heti tuollaisen ilmestyksen nähtyään, että mitä jos kyseessä onkin jokin muinaisten avaruusolioiden teleportaatiolaite, johon kun laittaa kätensä, pääsee toiseen ulottuvuuteen tai paikkaan. Missähän se sitten lienee.

Missähän tuon sisäkiven toinen puolikas on?

Missähän tuon sisäkiven toinen puolikas on?

Todellisuus on kuitenkin paljon tylsempi. Onneksi maailmassa on tällaisia arjen mysteerejä, joista on kyllä mielenkiintoista ottaa selvää, mutta sekään ei haittaa, vaikka asia jäisi arvoitukseksi lopuksi ikää.

Katsoa saa, ja koskeakin.

Katsoa saa, ja koskeakin.


KARTTA

Kiven sijaintipaikan lähistöllä on näköjään eräs mukavalta kuulostava paikka, Taivaanpankko. Muita Taivaanpankko-nimisiä kohteita näyttäisi Karttapaikan mukaan olevan 25. Pitäisiköhän käydä niissä kaikissa? No, käydään lähiaikoina edes tuolla. To be continued…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.