Kauhajoen Partiopolku seurailee Ikkelänjokea – laavupaikat kutsuvat evästelemään

Partiopolku on partiolippukunta Kauhajoen Kytöveikkojen tekemä patikointipolku Ikkeläjoen rantamailla Kauhajoen itäpuolella. Kyseessä on kaunis reitti upeissa joenvarsimaisemissa, ja huollettuja evästelypaikkojakin löytyy. Itse lähdin liikkeelle Huuskontien parkista, huhtikuinen maa oli vielä luminen ja liukas.

Janareitti 1,8 km/suunta

Lähtöpisteet: lännessä Ahtiaisentie 233 (kartta), idässä Huuskontien parkki (kartta)

Vaativuus: helppo

Avokota, laavu

Huuskontie on metsätie, joka johtaa partiolippukunnan leiripaikalle nimeltään Veikkola. Polun lähtöpaikka on selkeästi merkitty tieltä viitalla ja opastekyltillä. Polku lähtee kiemurtelemaan kangasmetsän halki, kunnes jo 300 metrin päästä eteen tulee laavu nimeltään Mutterilaavu. Tämä laavu on rakennettu talkoovoimin Leader-hankkeena ja on oiva vierailukohde kaikelle kansalle. Laavu sijaitsee Ikkeläjoen varressa, joka nyt huhtikuussa oli vielä suurelta osin jäässä.

Polku jatkaa kulkuaan seuraillen mutkittelevaa jokivartta, ja kangasmetsä, joka sivuaa jokea, lumoaa kauneudellaan. Jo nyt huhtikuussa jotkut purot solisivat kauniisti, tuoden sulamisvettä Ikkeläjokeen.

Kilometrin päässä eteen avautuu jo toinen laavu. Tälle en nimeä löytänyt.

Molemmissa laavuissa on tilaa isommallekin porukalle. Ja molemmat ovat huollettuja ja niistä löytyy polttopuita. Molemmat ovat myös kaikkien retkeilijöiden vapaassa käytössä.

Toisen laavun jälkeen tässä kulkusuunnassa polku jatkaa kulkuaan joen vierustaa kangasmetsiä halkoen, kunnes hiukan ennen reitin toista päätä, Ahtiaisentietä, kääntyy eroten joenvarresta.

Polku on selkeästi merkitty puihin vihreillä värimerkeillä ja heijastimilla, jotka roikkuvat puista.

Paluu tapahtuu samaa reittiä pitkin, mutta Mutterilaavulta voi halutessaan käydä katsomassa partiolippukunnan upeaa leiripaikkaa Veikkolassa, jonne pääsee joko metsän halki tai jatkamalla Huuskontietä eteenpäin muutaman sata metriä.

Sijainti: N=6932176.070, E=258409.077
(ETRS-TM35FIN)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *