Haltian Retkilauantai ja avoimet ovet jälleen tulevana lauantaina – ilmoittaudu mukaan Myyttinen metsä -luontoretkelle!

Haltiassa vietetään Retkilauantaita joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina, jolloin Haltian palvelut ovat avoinna klo 21 saakka ja näyttelyhin on maksuton sisäänpääsy klo 17–21 välillä. Tänä lauantaina 2. huhtikuuta voit lisäksi osallistua opastetulle Myyttinen metsä -luontoretkelle, varaa paikkasi etukäteen!

Osoite: Haltia, Nuuksiontie 84, Espoo

Muinainen Suomi oli metsien maa, ja ihminen eli kiinteänä osana ympäröivää luomakuntaa. Luonto on läpi vuosituhansien ollut ihmetyksen aihe, ja muinaiset esivanhempamme suhtautuivat metsään ja sen asukkaisiin – todellisiin ja kuviteltuihin – hyvin eri tavalla kuin nykyihminen.

Mytologia-opastuksella tutustut Tapiolan hoviväkeen, opit loitsusanoja ja pohdit muinaissuomalaisten maailmankuvaa. Saatat löytää palasia siitä myös omasta arkisesta elämästäsi! Nuuksio on aito eräperinteen ympäristö, jota todistaa muun muassa Jäniskallion kalliomaalaus.

Retken vetäjänä toimii Retkipaikan erä- ja luonto-opas.

Retki alkaa Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltian pääovilta.

Haltian avoimet ovet Retkilauantaina 2. huhtikuuta

Tällä hetkellä Haltian erikoisnäyttelynä on supersuosittu Lataa aivosi luonnossa. Sen lisäksi Haltiasta löytyy Suomen luonto -päänäyttely, Puureliefejä Haltian Galleriassa, Nuuksion neljä vuodenaikaa -valokuvanäyttely porrasgalleriassa sekä Villaveijarit vitriininäyttelyssä. Lue lisää Haltian näyttelyistä >>

Kaikki näyttelyt ovat avoinna Retkilauantaina klo 10–21. Näyttelyihin maksuton sisäänpääsy klo 17–21 välillä (muina aikoina normaali sisäänpääsymaksu 13/8 €, alle 7-vuotiaat ja museokorttilaiset maksutta).

Vuokraa e-fatbike!

Haltian vuokraamo tarjoaa hienot mahdollisuudet retkeilyyn. Vuokraamon valikoima kattaa retkivarusteita retkikeittimistä e-fatbikeihin. Varustevuokraus on avoinna koko Haltian aukioloajan ja varusteita voi vuokrata klo 20.30 saakka. Tutustu valikoimaan ja varaa tarvitsemasi varusteet ennakkoon >>

Nuuksion mäkisissä maastoissa e-fatbike on mainio kulkupeli.

Tiedustelut

Retkipaikka
[email protected]
040 163 6200

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.