Fiskarsin yleispuukko teroittuu käytössä

Fiskars antoi Retkipaikalle testijuttua varten uuden, edullisen yleispuukkonsa.

Fiskars kertoo puukosta näin:

Fiskars laajentaa työkaluvalikoimaansa tuomalla markkinoille puukkosarjan. Sarjasta löytyvät vaihtoehdot niin ammattilaisten kuin harrastajien tarpeisiin: puukkojen korkealaatuisesta teräksestä valmistetut terät ovat pitkäikäisiä, ja ergonomisesti muotoiltu kahva mahdollistaa tarkan työskentelyn. Oranssit iskupäät kestävät työskentelyn vasaran kanssa. Innovatiivinen, puukon tuppeen integroitu teroitin pureutuu haasteeseen, joka on tuttu jokaiselle puukkoja käyttävälle – se pitää puukon aina terävänä.

Puukko oli puolentoista kuukauden ajan kaikissa arjen askareissa, talviverkoilla ja kolmen viikon mittaisella hiihtovaelluksella. Tuona aikana puukko pääsi monenlaiseen tekemiseen ja näytti kyntensä kovissakin hommissa.

Mikä erikoisinta; puukko on nyt terävämpi kuin uutena!

Talviverkoilla puukko oli loistava. Sen hyvin muotoillusta, luistamattomasta kahvasta sai hyvän otteen kaloja käsitellessä myös hansikkaat kädessä. Puukon pinta ja tuppi oli helppo puhdistaa käytön jälkeen.

Hyvät vuoluominaisuudet pääsivät taas testiin UKK-puistossa parin viikon hiihtoreissulla, jossa kiehisten vuolemista sai harrastaa autiotuvilla tulistellessa. Puukon kahva kestää vaikka vasaralla lyömisen. Klapien pilkkominen sujui puukolla ilman pelkoja sen rikkoutumisesta.

Tuppi lukitsee puukon hyvin sisäänsä, eikä vahingossa tippumisen vaaraa ole. Puukon kätisyyden voi vaihtaa kääntämällä tupen osan. Tupen ylivoimaisesti erikoisin ominaisuus on kuitenkin sisäänrakennettu teroitin. Joka kerralla, kun laittaa puukon tuppeen tai ottaa sen siitä pois, puukko teroittuu. Ja tämä toimii todella hyvin, puukko tuntuu tulevan käytön myötä koko ajan terävämmäksi!

Puukko on todella kevyt ja hyvin käteen istuva. Tupen klipsillä sen saa hyvin kiinni vyölle tai taskun reunaan.

Yleispuukko on suositushinnaltaan edullinen, vain 12,90€, mikä tekee siitä todellisen kilpailijan monille markkinoilla oleville peruspuukoille. Puukolla suoriutuu kaikista retkeillessä ja arjessa tarpeen olevista askareista kiitettävästi.

Fiskarsin uudessa puukkosarjassa on myös omat puukot kirvesmiehille, timpureille ja rakentajille.

Faktoja:

  • Puukon pituus 21,4 cm
  • Terän pituus 8,7 cm
  • Terän vahvuus 2,2 mm
  • Paino ilman tuppea 88 g
  • Paino tupen kanssa 124 g
  • (Pituudet ja painot itse mitattuja)
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.