Neljä erikoista nähtävyyttä Suomen luonnossa

Kummakivi 11
Kummakivi. Ihmeellinen on luonto ja ajoittain kummia sen tekeleet. Tämä jättiläislohkare uhmaa arkijärkeä, mutta siinä se vakaasti tönöttää ihmisten ihmeteltävänä.

IMG_1167
Kammarimäen jääluola. Kesällä paikka ei olisi kummoinenkaan, mutta talvi tekee sille taikansa ja likellä lenkkipolkua on kaunis salaisuus, josta vain harva ohikulkija mitään tietää.

hogbergett 2520001 (6)
Högbergetin naisellinen luola. Joskus kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Luola on oikeastaan vaakatasoon kallionrakoon syntynyt hiidenkirnu. Hieno ja ihmeellinen yhtäkaikki.

leväluhdankadonnutkansa (3)
Levänluhdan luita pulppuava lähde. Harvalla paikalla, jos millään, on yhtä kiehtova tarina. Kerrotaan, että lähteestä on pulpunnut luita niin kauan kuin taaksepäin ajassa voidaan muistaa. Ja se vesi, se muuttuu joka kevät verenpunaiseksi.

9 replies
 1. ossi tuisku
  ossi tuisku says:

  Vastaavan laatuinen kivi löytyy 4-tien varrella Päijänteen itäpuolella. Se on vain paljon pienempi kooltaan. Tiedoksi uteliaille,tai muuten kiinnostuneille.

  Vastaa
  • Antti Huttunen
   Antti Huttunen says:

   Siitä kunkin kuvan alta kun klikkaat tekstiä, niin pääset kunkin paikan esittelevään artikkeliin. Jokaisen tekstin lopussa on karttalinkki ja koordinaatit paikalle.

   Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.