Verlan uittotupa

Verlan uittotuvan omisti aikoinaan Mäntyharjun uittoyhdistys. Se tarjosi tiettävästi erityisesti lentojätkille yöpaikan rankan työpäivän päätteeksi. Uittotuvan vieressä oli aikoinaan suurempi uittokämppä, joka myöhemmin on purettu pois. Verlan uittotupa on osa maailmanperintökohteen rakennuskantaa ja kuuluu suojelukokonaisuuteen. Se on myös osa Puun tie -melontareittiä Repoveden kansallispuistosta Verlaan.

Tupa oli pitkään piilossa yleisöltä, mutta keväällä 2014 se päätettiin ottaa osaksi Puun tie -melontareittiä yhtenä majoituskohteena. Rakennuksen katto ja ulkopinnat kunnostettiin joitakin vuosia sitten ja keväällä 2014 Kymenlaakson ammattikorkeakoulun restauroinnin opiskelijat kunnostivat rakennuksen sisältä. Tavoitteena on ollut pitää tupa mahdollisimman lähellä sitä tunnelmaa, joka siellä vallitsi entisaikaan.

Verlan mökkien kämppien varaustenhallinnasta ja huollosta vastaa Repovalkea Oy. Mökit ja kämpät omistaa ja ylläpitää UPM-Kymmene Oyj. Kohteet ovat osa maailmanperintöä.

Uittotuvan tyyppi, piha ja ranta

Verlan uittotupa on 1900-luvun alkupuolella rakennettu ja hetki sitten kunnostettu puurakenteinen tupa, jossa on eteinen ja avoin tupa. Ulkoa löytyy kuivakäymälä. Tupa sijaitsee Verlan kalliomaalauskalliolla Verlankosken niskalla. Ranta on kallioinen ja kivikkoinen ja virtaukset ovat voimakkaat. Tupa soveltuu 4-6 henklölle. Mikäli ryhmäsi on suurempi kuin mainittu, ole yhteydessä ennen varaustasi.

Sijainti

Uittotupa sijaitsee Verlan ytimessä kalliomaalauskalliolla. Kulku tuvalle on patosillalta lähtevää kapeaa uraa pitkin kävellen. Ajoneuvon voi jättää parkkiin tehdasmuseon parkkipaikalle.

Osoite:

Karitsapolku, Verla, Kouvola (Streetview Verlantieltä)

Varustelu

Keittonurkkaus ja nestekaasuliesi
Juomavesikanisteri. Käyttövesi Sauna 1:ltä (ulkoseinässä vesiposti), 300 metriä.
Ruokailuvälineet 6 hlölle
Kahvipannu, paistinpannu ja kaksi kattilaa
Kerrosvuoteet (alapeti 120 cm leveä, yläpeti 80 cm leveä)
Pirttipöytä ja penkit
Siivousvälineet
Kuivakäymälä
Kaasulla toimiva säteilylämmitin
Tuvassa ei ole sähköä
Huom! Liinavaatteet eivät kuulu palveluvarustukseen.

Uittotuvan varaaminen ja käyttö

Verlan uittotupa on varattavissa vain online-järjestelmästä ja prosessi alkaa kuvan alta Varaa-nappia klikkaamalla. Mikäli haluat varata useita kohteita, lisää useampi kohde ostoskoriin ja siirry maksamaan vasta sitten, kun kaikki haluamasi kohteet ovat korissa.

Uittotupa on vuokralaisen käytössä tulopäivän klo 15:sta lähtöpäivän klo 11:een. Vuokralainen saa mennä uittotuvalle vasta sitten, kun varausaika alkaa.

Sauna 1 ja saunavuorot

Uittotuvalla ei ole omaa peseytymismahdollisuutta vaan sauna 1 on vuokralaisen varattavissa. Majoittumiseen sisältyy 1 (yksi) saunavuoro per päivä. Vuorot varataan online-järjestelmästä etukäteen. Tarkemmat tiedot saunan varaamisesta löytyvät tilauksen jälkeen sähköpostiin kilahtavasta varausvahvistuksesta.

Vinkki:

Arkolla on oma puulämmitteinen rantasauna.

Avaimet

Tarkemmat tiedot avaimista toimitetaan varausvahvistuksessa. Avaimet sijaitsevat avainlaatikossa suoraan kohteessa. Vuokraajalle toimitetaan varatun kohteen avainlaatikkoon kulloinkin voimassa oleva PIN-koodi tekstiviestinä varauksen yhteydessä ilmoitettuun puhelinnumeroon enintään kaksi tuntia ennen vuokra-ajan alkua.

Vuokralainen on vastuussa avaimesta koko varauksensa ajan. Avain tulee palauttaa heti varauksen päättyessä samaan avainlaatikkoon, mistä se otettiin. Palauttamatta jääneestä avaimesta peritään ehtojen mukainen korvaus.

Siisteys, loppusiivous ja roskat

Vuokralainen on vastuussa vuokrakohteen, sen pihapiirin sekä siihen liitettyjen palvelujen siisteydestä. Uittotupa tulee olla siivottu huolellisesti käytön jälkeen siten, että seuraavalla tulijalla on mielyttävää saapua Verlaan nauttimaan.

Verlan uittotuvalla noudatetaan roskatonta retkeilyä. Biojätteen voi laittaa kuivakäymälään kuivikkeen seassa. Kaikki muu jäte on vietävä keräysastioihin joko tehdasmuseolla tai seuratalolla. Uittotuvalle ei saa myöskään jättää mitään ruoka-aineita.

Lemmikkieläimet

Siistit koirat ovat sallittuja uittotuvalla. Omistajan on huolehdittava siitä, että vuoteet on suojattu asianmukaisesti, mikäli koira on mukavuudenhaluinen ja tykkää nukkua sängyssä. Lähtiessä siivoukseen ja mattojen puisteluun on kiinnitettävä erityistä huomiota, jotta karvat saadaan mahdollisimman hyvin pois.

Mikäli koira käy tarpeillaan pihapiirissä, on ne korjattava ehdottomasti pois ja vietävä pitemmälle metsään pois ihmisten jaloista.

Ilmoita varausta tehdessäsi lisätietoihin koiran rotu ja koko. Muista myös tarkistaa ehtojen kohta lemmikkieläimistä ennen varausta.

Ehdot

Verlan uittotuvan varajaa on täysimääräisesti vastuussa koko uittotuvasta sekä myös kavereistaan. Tutustu ehtoihin ennen varaustasi: Ehdot.

Tiedustelut

Verlan Mökit / Repovalkea Oy
+358 400 718 248
Y-tunnus:2363958-7

Perustiedot

Kohde Kouvola
Kartisapolku, 47850 Verla
Lomakohteen tyyppi: Kämppä
Asuinpinta-ala: 25 m²
Vuoteiden määrä: 4
Lisävuoteet: 2
Lisätietoja: Kämppä on rakennettu 1900-luvun alussa. Tarkkaa ajankohtaa ei tiedetä.

Ominaisuudet

Varustelu: rantasauna, kuivakäymälä
Varustelun kuvaus: Uittotuvalla ei ole omaa peseytymismahdollisuutta vaan sauna 1 on vuokralaisen varattavissa. Saunavuoro varataan erikseen.
Astiastot: 6
Keittiön kuvaus: Keittiönurkkaus on toteutettu vanhan puuhellan yhteyteen.
Pihan kuvaus: Kämpällä on oma rauhaisa piha, josta avautuu hieno maisema Verlankosken yläjuoksulle. Pihassa on omas tulipaikka.

Pihassa ei ole omaa pysäköintipaikkaa.

Ranta: joki
Rannan kuvaus: Kallioinen ranta, jossa voimakas virtaus.
Aktiviteetit: kalastus, vaellus, melonta, sukeltaminen, nähtävyydet, aktiviteettejä lapsille
Aktiviteettien kuvaus: Verlan mökit ja kämpät ovat osa maailmanperintökohde Verlaa, joka muodostaa upean kuvan suomalaisesta metsäteollisuuden historiasta. Lisäksi yksi eteläisen Suomen suosituimmista kansallispuistoista, Repoveden kansallispuisto, sijaitsee noin 30 min ajomatkan päässä.
Rajoitukset: lemmikit sallittu, tupakointi kielletty