VB 6: Leivo

Mökki on saanut kutsumanimensä Leivon perheestä, joka oli mökin viimeisimpiä asukkaita. Isäntä Aarne työskenteli tehtaalla hevosmiehenä. Hevoskierrolla nostettiin kuusipuita vedestä tehtaan käyttöön. Aarnen vaimo Eelin oli tullut tehtaalle töihin vastaanottajaksi vuonna 1946.

1920- ja 1930-luvulla mökki tunnettiin Setä-Tassun (tukkimies Taavi Pukkila) mökkinä. 1950-luvulla mökki tiedettiin Vainion mökkinä. Vasta myöhemmin mökkiä alettiin kutsua Leivon mökiksi.

Verlan mökkien kämppien varaustenhallinnasta ja huollosta vastaa Repovalkea Oy. Mökit ja kämpät omistaa ja ylläpitää UPM-Kymmene Oyj. Kohteet ovat osa maailmanperintöä.

Mökin tyyppi ja piha

Leivon mökki on 1880 rakennettu puurakenteinen 25m2 mökki. Mökissä on avointila ja keittonurkkaus. Mökki soveltuu 2 hlölle.

Sijainti

Mökki sijaitsee noin puolen kilometrin päässä tehdasmuseolta Vähä-Kamposen rannassa Verlankosken alajuoksulla. Mökkin pihaan pääsee autolla.

Varustelu

varustelu 2 hlölle
sähkövalaistus
jääkaappi
mikroaaltouuni
keittolevy
kahvinkeitin
aterimet ja astiastot 2 hlölle
talousvesi viereisestä saunarakennuksesta (ulkoseinässä vesiposti)
WC viereisessä saunarakennuksessa (erillinen ovi Leivon puoleisella seinällä, johon mökin avain käy)
HUOM! Liinavaatteet ja pyyhkeet eivät sisälly varusteluun/palveluun. Muista siis tuoda omat mukanasi.

Mökin varaaminen ja käyttö

Mökki on varattavissa vain online-järjestelmästä ja prosessi alkaa kuvan alta Varaa Mökki -nappia klikkaamalla. Mikäli haluat varata useita kohteita, lisää useampi kohde ostoskoriin ja siirry maksamaan vasta sitten, kun kaikki haluamasi kohteet ovat korissa.

Mökki on vuokralaisen käytössä tulopäivän klo 15:sta lähtöpäivän klo 12:een. Vuokralainen saa mennä mökille vasta sitten, kun varausaika alkaa.

Sauna 1 ja saunavuoro

Leivolla, Seppä-Mäellä ja Verlan uittotuvalla on yhteinen sauna. Leivo sijaitsee saunarakennuksen välittömässä läheisyydessä. Majoittumiseen sisältyy 1 (yksi) saunavuoro per päivä. Vuorot varataan online-järjestelmästä etukäteen. Tarkemmat tiedot saunan varaamisesta löytyvät tilauksen jälkeen sähköpostiin kilahtavasta varausvahvistuksesta.

Vinkki:

Arkolla on oma puulämmitteinen rantasauna.

Avaimet

Tarkemmat tiedot avaimen noudosta toimitetaan varausvahvistuksessa. Avaimet sijaitsevat avainlaatikossa suoraan kohteessa. Vuokraajalle toimitetaan varatun kohteen avainlaatikkoon kulloinkin voimassa oleva PIN-koodi tekstiviestinä varauksen yhteydessä ilmoitettuun puhelinnumeroon enintään kaksi tuntia ennen vuokra-ajan alkua.

Vuokralainen on vastuussa avaimesta koko varauksensa ajan. Avain tulee palauttaa heti varauksen päättyessä samaan avainlaatikkoon, josta se otettiin. Palauttamatta jääneestä avaimesta peritään ehtojen mukainen korvaus.

Siisteys, loppusiivous ja roskat

Vuokralainen itse on vastuussa vuokrakohteen, sen pihapiirin sekä siihen liitettyjen palvelujen siisteydestä. Mökki tulee olla siivottu huolellisesti käytön jälkeen siten, että seuraavalla tulijalla on mielyttävää saapua Verlaan vieraaksi. Jäteet voi viedä suljetussa muovipussissa Seuratalon tai museoalueen jäteastiaan.

Loppusiivouksen voi ostaa myös palveluna mökin varauksen yhteydessä. Siivoamatta jätetystä kohteesta peritään kulloinkin voimassa oleva hälytyssiivousmaksu (kt. ehdot).

Lemmikkieläimet

Lemmikit eivät ole sallittuja tässä kohteessa.

Ehdot

Mökin varaaja on täysimääräisesti vastuussa koko mökistä sekä myös kavereistaan. Tutustu ehtoihin ennen varaustasi: Ehdot.

Tiedustelut

Verlan Mökit / Repovalkea Oy
+358 400 718 248
Y-tunnus:2363958-7

Perustiedot

Kohde Kouvola
Verlantie 309, 47850 Verla
Lomakohteen tyyppi: Mökki
Asuinpinta-ala: 25 m²
Vuoteiden määrä: 2
Rakentamisvuosi: 1880

Ominaisuudet

Varustelu: rantasauna, wc
Varustelun kuvaus: Leivolla, Seppä-Mäellä ja Verlan uittotuvalla on yhteinen sauna. Leivo sijaitsee saunarakennuksen välittömässä läheisyydessä.

Saunarakennuksen Leivon puoleisessa kulmassa on myös mökin käytössä oleva WC.

Keittiövälineet: leivänpaahdin, liesi, kahvinkeitin, vedenkeitin, ruoanlaittovälineet, jääkaappi, mikroaaltouuni
Astiastot: 2
Keittiön kuvaus: Keittiönurkkaus vanhan puuhellan päällä.
Pihan kuvaus: Ei omaa pihaa.
Rannan kuvaus: Ei omaa rantaa.
Pysäköinti: pysäköintipaikka
Aktiviteetit: kalastus, vaellus, melonta, sukeltaminen, sienien ja marjojen poiminta, nähtävyydet, aktiviteettejä lapsille
Aktiviteettien kuvaus: Verlan mökit ja kämpät ovat osa maailmanperintökohde Verlaa, joka muodostaa upean kuvan suomalaisesta metsäteollisuuden historiasta. Lisäksi yksi eteläisen Suomen suosituimmista kansallispuistoista, Repoveden kansallispuisto, sijaitsee noin 30 min ajomatkan päässä.
Rajoitukset: lemmikkieläimet kielletty, tupakointi kielletty