Tulossa: Villiyrttiretkiä eri teemoin 14. ja 26. toukokuuta

Tästä lähtölaukaus uudelle harrastukselle – opi tuntemaan ja hyödyntämään villiyrttejä! Sukellamme tänä keväänä villiyrttien mielenkiintoiseen maailmaan, eli tutustumme lähiympäristössä rehottaviin niin kutsuttuihin rikkaruohoihin, jotka kuitenkin ovat varsinaista suomalaista superfoodia. Järjestämme toukokuussa kahtena päivänä peräti kolme eri teemaista villiyrttiopastusta Nuuksiossa. Voit osallistua yhteen, kahteen tai vaikka kaikkiin kolmeen retkeen – lue lisää ja varaa paikkasi alta!

Retkipäivät:

Lauantai 14.5.2022

Torstai 26.5.2022 (Helatorstai)

Aikataulu:

9–11 Villiyrttiretki aloittelijoille
12–14 Villiyrtit teesekoituksissa ja juomissa
15–17 Havupuut ja niiden käyttö hyvinvoinnin tukena

Retkien vetäjänä toimii Retkipaikan villiyrttiopas. Retket soveltuvat kaikille. Etenemistahti on rauhallinen, mutta maasto voi olla epätasainen, heinikkoinen ja/tai metsäinen. Retkipaikan luontoelämykset ovat saaneet vastuullisuudesta kertovan Green Activities -sertifikaatin vuonna 2021!

Villiyrttiretki aloittelijoille

Lähtö ja paluu: Suomen luontokeskus Haltia, Nuuksiontie 84, Espoo.

Villiyrtit odottavat poimijaansa ja ovat kaikkien saatavilla keväästä syksyyn. Opettelemme tunnistamaan yleisimpiä lajeja ja kuulemme, miten ja mistä niitä voi kerätä ja miten niitä voi hyödyntää ruuanlaitossa. Teemme keräämistämme tuotteista keväisen villiyrttismoothien ja nautimme sen hyvää tekevistä vaikutuksista.

Villiyrtit teesekoituksissa ja juomissa -retki

Lähtö ja paluu: Suomen luontokeskus Haltia, Nuuksiontie 84, Espoo.

Vie villiyrttiosaamisesi rahtusen pidemmälle ja opi hyödyntämään luonnonantimia juomissa! Kuljemme maastossa ja kuulemme samalla, miten sieltä löytyviä erilaisia kasveja voi käyttää tee- ja juomasekoituksissa sekä uutteissa. Opas kertoo eri yrttiteelaatujen vaikutuksista ja miten niitä on käytetty luonnonlääkinnässä sisäisesti ja myös ulkoisesti. Luonnonantimista voi valmistaa myös erilaisia uutteita, käymme läpi niitäkin. Keitämme kerätyistä villiyrteistä yrttiteet ja maistelemme eri makuja.

Havupuut ja niiden käyttö hyvinvoinnin tukena -retki

Lähtö ja paluu: Suomen luontokeskus Haltia, Nuuksiontie 84, Espoo.

Oletko jo kuullut keppisopasta? Kastanut varpaasi rentouttavaan ja tuoksuvaan havujalkakylpyyn? Jos et ole, niin tule mukaan, kun tutustumme Suomessa kasvaviin havupuulajeihin ja kuulemme, miten niitä voi hyödyntää eri tavoilla. Teemme lopuksi ihanan jalkakylvyn ja nautimme keppisoppaa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *