Tentsile vie luonnossa yöpymisen uudelle tasolle – näin pääset nauttimaan siitä

Kuvittele se hetki, kun heräät aamulla levänneenä luonnon keskellä. Tuuli virittelee suloisesti teltan kangasta, takana on hyvin nukuttu yö ja edessä verkkainen aamukahvin keittäminen ja nautiskelu. Avaat teltan luukun ja istahdat sen reunalle. Varpaita ilmassa heilutellen saat katsella ympäröivää luontoa yläilmoista, ihailla aamun kauneutta ja nauttia sen tunnelmasta. Miten ihanaa!

Tentsile vie luonnossa yöpymisen aivan uudelle tasolle, eikä ole ihme, että tämä majoitteiden ihana kummajainen on löytänyt tiensä entistä useamman retkeilijän varusterepertuaariin. Vaikka Tentsile ei painonsa vuoksi ole vaeltajan tai grammanviilaajan valinta, on sen arvo jossain muualla: tarjotessaan suorastaan juhlavia yöpymiselämyksiä missä tahansa, missä on puita, voi Tentsile saada jo lähiluonnossakin vietetyt yöt tuntumaan suoranaisilta seikkailuilta.

Tentsile näyttää teltalta ja siinä nukutaan kuin teltassa, mutta se viritetään puiden väliin ilmaan, kuten riippumatto – ainoastaan paljon tiukemmalle. Ihaninta Tentsilessä on, että sen voi pystyttää vaikkapa rantakivikon tai -kallion ylle, tai vaikka rinteen upeimmalle näköalapaikalle – Tentsilen saa viritettyä maisemaan, johon tavallisella teltalla ei olisi mitään asiaa. Ei ole väliä, miten vino, kivikkoinen tai epätasainen maasto on alla, kun Tentsilen kanssa saa leijua ilmassa.

Pitkän ja antoisan retkipäivän jälkeen on ihana kavuta telttaan nukkumaan, kuin kapuaisi omaan pesään puiden suojiin. Eikä Tentsilessä tarvitse yksin nukkua, mahtuu sinne mukavasti kaverikin. Varusteet, vaikkapa pyörän, saa teltan alle kätevästi sateen suojaan.

Iltapala on mahtava nauttia teltan reunalla maisemaa katsellen, tuulenvireen vilvoittaessa retkeilyn väsyttämiä jalkoja. Ehkä ilmassa heiluvia jalkoja kutittelee tuoksuva suopursu samalla, kun vielä hörppäät kuksasta viimeiset siemaukset iltateetä?

Iltapalan jälkeen saa oikaista väsyneet jalat ilmassa leijuen, luonnon ääniin mukavasti nukahtaen. Tentsilessa ei käpy paina selän alla, ja telttapatjan ansiosta ei kylmäkään pääse alapuolelta yllättämään. Sen kun käännät kylkeä ja käperryt unten maille. Ehkä aamuyöllä saat unen läpi aistia sen rauhoittavan äänen, kun sade rapisuttaa teltan kattoa. Tai, jos sateen uhkaa ei ole, voit illalla jättää teltan suojakankaan pois ja katsella sisäverkon läpi tähtitaivasta.

Aamulla vastassa on uusi päivä, ja siihen saa herätä hitaasti tuulta nuuhkien, teltan reunalla istuen. Avautuuko edessäsi aava meri tai järvenselkä, vai kenties upeissa väreissä hehkuva suo? Kiiriikö ympäröivästä luonnosta korviisi kurkien laulu, aaltojen loiske vai vaarojen humina?

Kiireen tuntu on tipotiessään, ja mieli punnitsee, kannattaisiko sittenkin jäädä näille sijoilleen sen sijaan, että jatkaisi matkaansa. Itse asiassa juuri päiväretkien tukikohtana Tentsile onkin aivan omaa luokkaansa. Eikö olisikin hienoa pystyttää Tentsile-leiri jonnekin sopivalle sijainnille ja tehdä siitä käsin retkiä keveän repun, tai miksei vaikka autonkin kanssa, jos välimatkat ovat pidempiä?

Voit varata Tentsile-yön itsellesi ja ystävällesi Nuuksion Pohjoiselta Portilta, vain pikkumatkan päässä Helsingistä. Kaunis, metsäinen Salmijärven alue on rauhallinen paikka nauttia luonnon rauhasta ja kokea, millaista on viettää yö Tentsilessä. Lue mitä kaikkea majoitus sisältää ja varaa yö täällä >> Yö kahdelle puussa – Tentsile Experience Nuuksio North.

Lue myös

Testissä Tentsile-puuteltta

Tentsile-elämys Lapin taivaan alla Torassiepissä

Tentsile tukikohtana: Pyöräilemässä Tammelan Ruostejärven poluilla

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.