Unohda hikiset toimistopalaverit – 10 syytä lähteä luontoon pitämään palaveri

Kalvosulkeiset toimistossa nostattavat jo ajatuksenakin hien otsalle. Palaverin myötä huonoksi muuttuva sisäilma, ärsyttäväksi käyvä koneiden hurina ja puuduttavan yksitoikkoinen palaverihuone eivät saa kenestäkään parhaita puolia esille. Onneksi nykytekniikka mahdollistaa näiden ankeiden tunnelmien jättämisen taakse. Nykyään palaverin voi pitää vaikka puistossa tai rantakallioilla. Tässä 10 syytä, miksi juuri niin kannattaakin tehdä!

1. Luonnossa ollaan samalla viivalla

Luonto heittää tittelit pois, ja se tekee hyvää. Olitpa pomo tai duunari, luonnon ympäröimänä työkaverit on helppo kohdata ihmisinä. Voitte yhdessä ihastella metsän tuoksua tai miettiä, mikä ohilentävä siivekäs mahtoi olla lajiltaan. Näin luonto tekee luontevan rupattelun ja siten työkavereihin tutustumisen helpommaksi.

2. Rento tunnelma

Luonnossa oleskelu vähentää stressiä ja laskee verenpainetta jopa minuuteissa. Palaverin tai muun kokoontumisen tunnelma pysyy paljon vapautuneempana, kun työkaverit saa kohdata luonnon keskellä sen sijaan, että istuttaisiin kravatit kaulaa kuristamassa tai korkokengät jalkoja puristamassa toimiston syövereissä.

3. Työpiste voi olla missä vain

Jopa Helsingin keskustassa luonto on aina lyhyen kävelymatkan päässä. On kauniita puistoja ja merenrantakallioita, ja lisäksi lukuisat Helsingin ja pääkaupunkiseudun kohteet ovat saavutettavissa julkisilla, esimerkiksi metrolla. Vaihtelu virkistää! Pienellä porukalla voi paltsun pitää vaikkapa Tentsilessä metsän keskellä, oli sää mikä hyvänsä! Ja jotta palavereista luonnossa voisi tulla teille oikein tapa, kannattaa harkita Tentsile Trilliumeja tai T-Mini Hammockeja, jotta jengin on rento ja mukava nauttia palaverista ilmassa leijuen.

Kuka pitäisi palaverin toimistossa, kun vaihtoehtona on tämä?

4. Luonnossa on helpompi keskustella

Luonnon helmassa, rennossa tunnelmassa on myös helpompi ja vapaampi kertoa omia ideoitaan ja näkemyksiään palaverin aiheisiin liittyen. Kun tittelit on heitetty nurkkaan ja rupattelu luontevaa, on hieman aremmankin ihmisen helpompi avata suunsa. Kiusallisesta hiljaisuudesta tai vuorottaisesta katon, kellon ja varpaiden tuijottelusta ei ole tietoakaan.

5. Luonto lisää luovuutta

Luonnossa riittää aistittavaa ihan kaikille aisteille. Palaveri tuntuu melkein vapaa-ajalta, kun sen aikana saa haistaa metsän vivahteikkaan tuoksun, tuntea tuulen otsalla, helliä silmiä suuntaamalla katseen kauas ja herkutella vaikkapa marjoilla. Luovuus pääsee valloilleen, kun jokainen aisti saa jotain tunnusteltavaa. Sileitä pintoja täynnä olevassa, ilmastointikoneen puhkumassa toimistossa ei samaa voi kokea.

6. Tekniikka pelaa

Suomessa on upean toimivat internetyhteydet yllättävän usein myös metsän siimeksessä. Langattoman wifin tai vaikka puhelimesta jaetun nettiyhteyden ansiosta on palaveri helppo laittaa pystyyn missä tahansa. Nykyläppäreissä myös akunkesto on niin hyvä, että päivän aikana voisi tempaista vaikka useammankin paltsun. Kaiken voi tehdä minkä toimistossakin, mutta hauskemmin!

7. Voi keittää nokipannukahvit ja paistaa plättyjä

Ajatus nokipannukahveista vie mielen helposti pohjoisen tunnelmiin, mutta faktahan on, että nokipannukahvit maistuvat luonnossa aina yhtä ihanalta – oltiin sitten Sipoonkorvessa tai Savukoskella, tai missä vaan! Voiko täydellisempää palaveria ollakaan kuin nuotion ympärillä pidetty kahvihetki? No voi, jos mukaan otetaan vielä plättyjen paistaminen.

8. Palaverista jää kerrottavaa ja muisteltavaa

Harvoinpa on neljän seinän sisällä pidetty niin kiintoisaa palaveria, että siitä olisi illalla tullut innoissaan kertoneeksi kotijoukoille, saati joskus jälkeenpäin alkanut sitä muistella. Luonnossa hyviä muistoja syntyy kuitenkin helposti, ja pölyinen ja ahdistava verho poistuu koko palaverin konseptin ympäriltä. Sitä paitsi, luonnossa pidetyt palaverit saattavat innostaa lähtemään luontoon myös vapaa-aikana, ja se taas lisää tietenkin myös hyvinvointia.

9. Kelloa ei ehdi tuijotella

Tiedätkö sen tunteen palaverissa, kun katsot kelloa ja mietit, että miten ihmeessä tuossa juuri ikuisuudelta tuntuneessa ajassa on voinut kulua vasta kaksi minuuttia? Hikikarpalo valuu ohimolle kun tajuaa, että palaveria on vielä 58 minuuttia jäljellä. Luonnossa tätä ongelmaa ei todellakaan ole. Ulkona aika kulkee kuin siivillä, kun ympäristö on rauhaisan kaunis ja virikkeellinen ja tunnelma rento.

10. ”Voi saada vaikka kalan!”

Mäkihyppääjä Matti Nykänen lausui aikoinaan kuolemattomat sanat: ”Kun ihminen nukkuu, sille ei tapahdu mitään. Mutta kun se ei nuku, se voi saada vaikka kalan.” Samaa voi soveltaa työpaikoilla: kun pysytään neljän seinän sisällä, ei tapahdu mitään, mutta kun lähdetään ulos, on kaikki mahdollista!

Pssst! Miltä kuulostaisi palaverin jälkeen viinitasting metsässä?

Retkipaikka järjestää Nuuksion Pohjoisella Portilla ihanassa metsäympäristössä viinitastingeja, joissa viinit on valittu sopimaan täydellisesti juuri kyseisen metsän ominaisuuksiin. Tastingeissa viineihin tutustuttaa aito eräsommelieeri. Eikö olisi ihanaa aloittaa viikonloppu näissä tunnelmissa?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.