Taivaantulia elokuussa – revontulikauden avajaiset

Eräänä lämpimänä elokuun iltana valmistauduin jo yöpuulle, kun kännykkään kilahti revontulihälytys. Vilkaisin ikkunasta ulos ja huomasin vihreän ovaalin piirtyvän vielä valoisalle, auringonlaskun värjäämälle taivaankannelle. Äkkiä kamera kainaloon ja pihalle!

revontuli

Revontuliovaali auringonlaskun värjäämällä taivaalla Ylä-Savossa 27.8.2013.

Asun luoteeseen avautuvan järven rannalla, joten minun tarvitsi vain kävellä omalle laiturille ja asettaa kamera jalustalle. Oli ikimuistoista seurata revontuliovaalin nousua siniselle taivaalle, jolle ensimmäiset tähdet alkoivat vasta piirtyä näkyviin. Olin sännännyt pihalle kiireessä, joten edes takkia ei tullut mukaan. Elokuun pehmeä yö oli kuitenkin niin tyyni ja lämmin, että laiturilla tarkeni mainiosti t-paidassa.

Revontulet_2

Aurinkomyrsky yltyi lopulta niin voimakkaakksi, että revontulikorona siirtyi suoraan yläpuolelleni. Asetin jalustan spagaattiin laiturille ja kävin sen alle selälleni makaamaan voidakseni helpommin kuvata suoraan ylöspäin. Muutama hyttynen inisi laiskasti ohi lentäessään. Yö tummeni hiljalleen mutta tuliketun häntä huiski kipinöitä taivaalle vielä pitkän aikaa.

Korona

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.