Revontulia suviyössä

Pääsivät yllättämään, repolaiset. Olisin varmasti nukkunut onneni ohi, jos Ristolaisen Asko ei olisi retkipaikkalaisten ryhmässä huhuillut auringon aktiivisuudesta. Sitä myöten pistin kameran laturiin ja kävin saunomassa. Vaikka elokuun illat hämärtävätkin, niin nyt kun pimeyttä kerrankin odotti, tuntui sen laskeutuminen kestävän pienen ikuisuuden.

Viimein joskus yhdentoista aikaan oli sen verran hämärää, että pakkasin romppeeni ja läksin yöhön. Arvoin hetken sopivaa kuvauspaikkaa. Pihapiiristä löytyi kaksikin otollista suuntaa, mutta tuumin, että jätän ne viimeisiksi, jos muualta vetäisin vesiperän.

elorevot-6

Ensimmäiseksi asetuin veden äärelle. Talvisia repokuvia on tallessa vaikka kuinka, mutta itseltäni puuttuivat ne maisemat, joissa taivaantulet heijastuivat tyynestä vedenpinnasta peilikuvana.

elorevot-5

Vaikka revontulten intensiteetti ja värikirjo eivät keväisen supernäytelmän tasolle nousseetkaan, niin kokeilu onnistui ihan rohkaisevasti. Jos avaruussää, ilmakehämme sää ja sijaintimme sen mahdollistavat, niin jatkan näitä kokeiluja. Oman lisänsä kuvauskokemukseen toi majava, jonka läsnäolon erotti vain tyynen pinnan rikkoneesta jättöaallosta ja muutaman kerran puolen tunnin aikana toistuneista hermostuneista pärkäytyksistä; menetkös siitä kameroinesi!

elorevot-15

Seuraavaksi suuntasin erään hakkuuaukean, tai tarkemmin nykyisen taimikon reunustaa kulkevalle metsätielle. Siellä oli muutama silhuetiltaan kaunis jättöpuu taustallaan avara maisema.

elorevot-19

Jokusen komean auringonlaskun tai ilta-auringon olen näiden puiden kanssa kuvannut. Nyt kennolle tallentui toinen komea näytelmä. Tai oikeastaan osa toistakin. Perseidien meteoriparven viivoja löytyi useammastakin kuvasta.

elorevot-20

Tunnin reissu oli venähtänyt tässä kohtaa jo reiluksi kahdeksi. Katsahdin kelloa ja kurvasin takaisin kotipihaa kohti. Olin jo pakkaillut kameran, mutta iltaruskon viimeisen oranssin, taivaan sinen ja revontulien yhdistelmä kohtasi valaisevat yöpilvet loihtien sellaisen näytelmän, että kamera oli vielä pakko kaivaa kertaalleen esiin.

elorevot-24

Eihän se mitään näkemänitasoista tallentanut, mutta jotain sentään. Hieno sydänyö, parasta elokuuta.

2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.