Pihkapirtti

Pirtin tyyppi ja piha

Pihkapirtti on 1990-luvulla rakennettu hirsirakenterinen erämökki. Mökissä on keittiö, tilava tupa, sauna, sivukammari sekä majoitusparvi. Ulkoa löytyvät käymälärakennus ja kotalaavu sekä kaksi pöytäpenkkiä. Omassa rannassa on laituri. Mökki on talviasuttava, mutta pidämme pirtin pääsääntöisesti talvet tauolla.

Pirtti soveltuu 8 hlölle eikä tätä saa ylittää. Mikäli ryhmäsi on suurempi, suosittelemme tutustumaan 10-12 hlön Savottakämppään. Telttojen pystyttäminen pirtin vieressä olevalle kankaalle ei ole sallittua.

Sijainti

Pirtti sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Saarijärven sisääntulosta Olhavanvuoren läheisyydessä Mustalammin rannassa. Pirtin pihaan on kulkuoikeus yhdellä ajoneuvolla.

Varustelu

 • Keittonurkkaus ja nestekaasuhella
 • Nestekaasujääkaappi
 • Juomavesikanisteri. Lähin kaivo Olhavalla, 200 metriä.
 • Tuvassa avotakka lämmittämiseen (Ei peruslämpöä).
 • Puulämmitteinen sauna, lämminvesisäiliö.
 • Oma ranta ja laituri.
 • Ruokailuvälineet 8 hlölle
 • Kahvipannu, paistinpannu ja kaksi kattilaa
 • Yläkerran parvella 8 patjaa sekä peitot ja tyynyt
 • Puuvaja ja kuivakäymälä
 • Kotalaavu
 • Kirves pilkkomista varten.

Huom! Kynttilät, WC-paperit tai liinavaatteet eivät kuulu palveluvarustukseen. Pirtillä ei ole sähköjä.

Muista aina ottaa mukaan: Tuikkuja, WC-paperia, taskulamppu, tulitikkuja ja makuupussi.

Pirtin varaaminen ja käyttö

Pirtti on varattavissa vain online-järjestelmästä ja prosessi alkaa kuvan alta Varaa-nappia klikkaamalla. Mikäli haluat varata useita kohteita, lisää useampi kohde ostoskoriin ja siirry maksamaan vasta sitten, kun kaikki haluamasi kohteet ovat korissa.

Pirtti on vuokralaisen käytössä tulopäivän klo 12:sta lähtöpäivän klo 10:een. Vuokralainen saa mennä pirtille vasta sitten, kun varausaika alkaa.

Avaimet

Tarkemmat tiedot avaimista toimitetaan maksuvahvistuksessa. Avaimet sijaitsevat avainkaapissa. Vuokraajalle toimitetaan varatun kohteen avainkaappiin kulloinkin voimassa oleva PIN-koodi tekstiviestinä varauksen yhteydessä ilmoitettuun puhelinnumeroon enintään kaksi tuntia ennen vuokra-ajan alkua.

Vuokralainen on vastuussa avaimesta koko varauksensa ajan. Avain tulee palauttaa  heti varauksen päättyessä samaan avainkaappiin, mistä se noudettiin. Palauttamatta jääneestä avaimesta peritään ehtojen mukainen korvaus.

Siisteys, loppusiivous ja roskat

Vuokralainen on vastuussa vuokrakohteen, sen pihapiirin sekä siihen liitettyjen palvelujen siisteydestä. Pirtti tulee olla siivottu huolellisesti käytön jälkeen siten, että seuraavalla tulijalla on mielyttävää saapua Repovedelle nauttimaan.

Pihkapirtillä noudatetaan roskatonta retkeilyä. Biojätteen voi laittaa kuivakäymälään kuivikkeen seassa ja poltettavat roskat (EI alumiinivuorattuja tai metallia sisältäviä materiaaleja) voi polttaa saunan uunissa tai takassa. Poltettavia roskia ei kuitenkaan saa jättää seuraavalle saapujalle riesaksi. Kaikki muu jäte on kuljetettava pois. Pirtille ei saa myöskään jättää mitään ruoka-aineita.

Lemmikkieläimet

Säkäkorkeudeltaan alle 50 cm ja siistit koirat ovat sallittuja Pihkapirtissä. Omistajan on huolehdittava siitä, että vuoteet on suojattu asianmukaisesti, mikäli koira on mukavuudenhaluinen ja tykkää nukkua sängyssä. Pihkapirtissä on lakattu mäntylattia, joten koiran ”ruovittelua” pitää välttää kaikilla mahdollisilla keinoilla. Lähtiessä siivoukseen ja mattojen puisteluun on kiinnitettävä erityistä huomiota, jotta karvat saadaan mahdollisimman hyvin pois.

Mikäli koira käy tarpeillaan pihapiirissä, on ne korjattava ehdottomasti pois ja vietävä polun toiselle puolelle metsään kompostoitumaan.

Ilmoita varausta tehdessäsi lisätietoihin koiran rotu ja koko. Muista myös tarkistaa ehtojen lemmikkieläin kohta ennen varausta.

PS. Mikäli koirasi on yli 50 cm, suosittelemme Kuutinkämppää.

Ehdot

Pirtin varajaa on täysimääräisesti vastuussa koko pirtistä sekä myös kavereistaan. Tutustu ehtoihin ennen varaustasi: Ehdot.

Tiedustelut

Repovalkea Oy
+358 400 718 248
Company id:2363958-7

GENERAL

Location Kouvola
Repoveden kansallispuisto, 52920 Kouvola
Holiday apartment type: Cabin
Living area: 60 m²
Number of beds: 8
Extra beds: 2
Construction year: 1992

PROPERTIES

Facilities: fireplace, indoor sauna, outhouse
Kitchen equipment: stove, oven, cooking equipment, refrigerator
Number of kitchen sets: 10
Kitchen description: Keittiönurkkauksen varustelusta löytyy seuraavaa: keittiökaapistot ja tiskipöytä, kaasuhella, kaasujääkaappi, 2 kpl kattiloita, paistinpannu, kahvipannu, lautasia, laseja, kahvimukeja, kulhoja, aterimet, paistinlastat, ottimet. Tiskaamista varten vateja, tiskiharjat ja tiskiaine. Välineistö on mitoitettu 8 hlö:lle.
Garden equipment: terrace
Yard description: Pihkapirtti on rinnetontilla ja korkeusero rannan ja pirtin välillä on yli 10 metriä. Rannassa olevalle laiturille johtaa portaat suoraan terassilta. Pihapiirissä on myös kotalaavu tulisijalla ja kahdella pöytäpenkkiryhmällä sekä kuivakäymälä-puuvaja-rakennus.
Shore: pond
Shore description: Mustalampeen laskee puro ylempänä olevasta kirkasvetisestä Valkjärvestä. Laskupuro vastaavasti sijaitsee lammen eteläpäässä, josta vesi kulkeutuu Kuutinlahteen. Pihkapirin oma ranta syvenee nopeasti muutamaan metriin. Pohjassa on runsaasti puista tullutta kariketta, josta syystä pohja on tumma.
Parking: parking square
Activities: fishing, hiking, canoeing, swimming, picking mushrooms / berries, biking, sightseeing
Activities description: Pihkapirtti sijaitsee keskellä puistoa, joten luonnollisesti pirtin ohi kulkevat retkeilyreitit. Keskeinen sijainti mahdollistaa erittäin hyvin sopivan mittaisten päiväretkien toteuttamisen ja vierailun alueen hienommilla näköalapaikoilla. Kuutinlahden melontatukikohdasta noin 500 metrin päästä voi vuokrata kanootin ja lähteä melomaan vaikkapa Lapinsalmen riippusillalle tai Kuutinkanavalle. Pirtin vieressä sijaitsevalle Olhavanvuorelle on mahdollista tilata palveluna kiipeilyaktiviteetteja. Lisäksi pirtille voi tilata eräruokailun erämestarin toteuttamana.
Restrictions: pets allowed, smoking not allowed

DISTANCES

Mäntyharju (45 min) 35 km
Mäntyharju on palvelukeskittymä, joka sijaitsee Pihkapirtiltä ja Repoveden kansallispuistosta pohjoiseen ajallisesti hieman alle tunnin ajomatkan päässä. Palveluina löytyy mm. useampi kauppa, huoltoasema, apteekki, Alko sekä paljon muuta.
Lahti (1 h 40 min) 104 km
Lahti sijaitsee suurinpiirtein Helsingin ja Pihkapirtin puolessa välissä. Lahdesta löytyvät kaikki tarvittavat palvelut.

Aika mitattuna autolla ilman ruuhkaa.

Helsinki, keskusta (2h 45 min) 205 km
Aika mitattuna autolla ilman ruuhkaa.
Helsinki-Vantaa lentoasema (2 h 30 min) 199 km
Aika mitattuna autolla ilman ruuhkaa.