Hei sinä siinä, valloitetaan yhdessä maailma.

Retkipaikka starttasi vuonna 2012. Siitä on tultu melkoinen matka. Viimeisten 12 kuukauden aikana Retkipaikassa on vieraillut reilut miljoona eri kävijää, ja juttujamme luettu yli viisi miljoonaa kertaa. Yle TV1:llä nähdyn TV-sarjamme Metsien kätkemän ensimmäisen kauden jokainen jakso tavoitti keskimäärin 640 000 katsojaa kesällä 2016. Toinen kausi julkaistiin syksyllä 2018. Kaikki jaksot löytyvät Yle Areenasta.

Moni on kysynyt, kuinka me olemme niin pienenä toimijana pystyneet tekemään niin paljon. Resepti kiteytyy kolmeen sanaan: intohimo, osaaminen ja yhteistyö. Me rakastamme sitä mitä teemme. Siksi mikään ei lannista meitä. Luovuttaminen ei ole vaihtoehto, emme lopeta ennen kuin olemme onnistuneet.

Tiedämme, mitä teemme ja mitä pitää tehdä. Keskitymme tekemään oikeita asioita, siinä missä liian moni tässä maassa jauhaa paikallaan tehdessään asioita oikein. Taitomme ei ole sattumaa, vaan taustalla on käytännön koettelemuksissa syntynyttä osaamista. Opittu on myös epäonnistumisten kautta. Niitä ei saa pelätä, sillä varman päälle pelaaminen ja epäonnistumisen pelko ovat suurimpia onnistumisen esteitä.

Tiedämme myös, ettemme pysty mihinkään yksin. Tiesin sen Retkipaikan päivänä nro. 1. Pyysin ja innostin ihmisiä mukaan. Ja se innostus on levinnyt. Nyt meitä on jo yli 60, ja mahtavan porukan ja monipuolisten taustojen ansiosta meillä on osaamista melkeinpä kaikkeen mitä haluamme. Puhumattakaan siitä upeiden yritysten ja ihmisten verkosta, jotka ovat Retkipaikan ympärillä yhteistyökumppaneina, asiakkaina ja lukijoina mahdollistamassa tätä.

Emme näe kilpailijoita tai uhkia. Uskomme siihen, että jokaisen toimijan kanssa löytyy yhteinen intressi, jota voidaan yhdessä edistää. Tunne ei ole aina molemminpuolinen, mutta emme myöskään sulje ovia. Kuten IKEA:ssa sanotaan, on OK muuttaa mieltänsä.

Toivotamme hyvästit kateudelle ja kyräilylle. Toivotamme hyvästit niille hankkeille, jotka ovat olemassa vain hankkeen itsensä takia. Ja viimeiseksi toivotamme hyvästit tehottomuudelle, nysväämiselle, negatiivisuudelle ja epäuskolle.

Me uskomme verkostoihin, joissa jokainen yrittäjä saa naapurinsa loistamaan ja loistaa siten itsekin. Me uskomme yhteistyöhön, siihen, että viisi yritystä saa yhdessä enemmän tuloksia aikaiseksi kuin kymmenen yksin toimivaa.

Haluamme ja aiomme muuttaa koko suomalaisen matkailun ja nostaa sen aivan uudelle tasolle. Haluamme herättää kaikki näkemään sen mahdollisuudet, kannustaa tarttumaan niihin ja kertoa tästä koko maailmalle!

Jos hyppäät tähän kelkkaan, niin luvassa tekemisen meininkiä, verkostoja, innostusta ja osaamista. Me viemme tämän homman maaliin, niin kuin olemme tuoneet sen jo tähän asti.

Jos sinä haluat olla yksi meistä, niin se tapahtuu heti kun aloitat. Vaikka jo tänään.

-Antti

Laita sähköpostia [email protected]

%d bloggaajaa tykkää tästä: