Laiskan päivän patikka Syväsenvaaran näkötornille

Muutimme muutama kuukausi sitten mieheni kanssa Rovaniemelle. Itselleni kaupunki on tuttu. Sitä on tullut koluttua muutaman vuoden ajan täällä opiskellessa, mutta halusimme molemmat ehdottomasti oppia tuntemaan uutta kotikaupunkiamme vähän paremmin. Pienet seikkailut ympäristössä ovat siihen ehdottomasti paras tapa kaupungin keskustassa kävelyn lisäksi. Aukaisimme kartan ja tutkimme heti kaikki lähistön vaarat, kukkulat, näköalapaikat ja tunturit.

Ounasvaaran huipulla sijaitsevan hotellin katolla olimme käyneet jo ihailemassa aasialaisten kanssa revontulia, mutta jokin rauhallisempi ja hauskempi paikka oli vielä haussa. Kartalta löytyi ihan lentokentän kupeesta Syväsenvaara, jonka huipulla näytti olevan jopa näkötorni. Lähdimme sinne ihan saman tien, koska päivä oli kaunis ja illastakin oli tulossa aurinkoinen.

Syväsenvaaran näkötorni (3)

Ajoimme Syväsenvaaran asuinalueen kautta jotain erikoisia reittejä kohti reitin alkupisteessä olevaa parkkipaikkaa tajuamatta yhtään, että se kyseinen parkkipaikka on Santa Parkin edessä ja näkötorni todennäköisesti sijaitsee suoraan Santa Parkin yläpuolella! Uuden kotikaupungin opettelu tuli tosiaankin tarpeeseen.Syväsenvaaran näkötorni (4)

Syväsenvaaran näkötorni (5)

Syväsenvaaran näkötorni (7)

Laiskalle päivälle pikkupatikka vaaran huipulle oli aivan mainio. Parkkipaikan liepeiltä lähtevä reitti nousee jyrkästi ylös vaaran rinnettä metsän keskellä ja matkalla saa jo hiukan puhtia reisiin. Ylhäällä perillä on jopa kymmenessä minuutissa. Tornilla ei ollut ketään, vaikka keli oli mitä parhain. Maisemat kohti Rovaniemen keskustaa olivat upeat ja näkötornilta vielä paremmat. Päätimme heti tulla vaaralle uudelleen kaukoputken kanssa. Esteetön näköalapaikka onkin ollut jo haussa kyseistä harrastustamme varten.Syväsenvaaran näkötorni (17)

Syväsenvaaran näkötorni (19)

Syväsenvaaran näkötorni (10)

Syväsenvaaran näkötorni (16)

Syväsenvaaran näkötorni (13)

Syväsenvaaran näkötorni (28)

Satuimme bongaamaan myös laskeutuvan Finnairin koneen. Lentokonebongareille paikka on todella otollinen! Näkötornilta näkee jopa hetken, kun kone on jo maassa. Paistateltiin hetkiset auringossa ja syötiin eväsmunkkeja aika kasa. Vaaralle olisi mielellään jäänyt vaikka koko illaksi, mutta keväinen tuuli oli hyvin viimainen. Viihdyimme siihen asti, kun sormet menivät kohmeeseen.

Puolen tunnin päästä olimme jo kotona. Tänne aiomme viedä etelästä tulevat sukulaiset ja itsemme aina silloin kun ihan pienen pieni luontomatka kaupunkinäköaloilla on tarpeen.syväsenvaaran näkötorni

syväsenvaaran näkötorni2

Kartta 

N 7380380
E 446575

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.