Kristina Latvala

Olen liikkunut luonnossa koko ikäni ja luonto on ollut minulle levon ja voimaantumisen lähde. Kokemusta on kertynyt vuoristovaelluksesta hiihtovaeltamiseen ja kaikenlaista siinä välillä. Liikun luonnossa kaikkina vuodenaikoina, niin yksin, kuin muidenkin retkeilystä innostuneiden kanssa. Nopeat sään vaihtelut suomalaisessa luonnossa ovat vain asenne- ja varustelukysymys. Viihdyn yhtä hyvin paukkupakkasella teltassa, kuin paahtavassa auringonpaisteessa avotunturissa. Suomalaisen luonnon monimuotoisuus kiehtoo minua suuresti, vaikka olen retkeillyt paljon myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Toiselta ammatiltani olen erä-ja luonto-opas ja minulla on oma yhden naisen eräretki palveluyritys Vanamo Hiking. Seikkailujani luonnossa voi seurata myös Instagramissa @marialatva.

Tällä hetkellä olen erittäin innostunut perinteisen vaeltamisen lisäksi packraftilla melomisesta. Käytänkin sitä mielelläni vesistöjen ylittämiseen ja uusien paikkojen tutkimiseen retkilläni.

Ohjaan myös erilaisia asiakasryhmiä luonnossa (tai vaikkapa verkkokursseilla) ja haluan auttaa kaikkia nauttimaan ainutlaatuisesta ympäristöstämme vastuullisesti ja turvallisesti. Tarvittaessa kokkaan ryhmälle ruokaa eräolosuhteissa, sillä vaelluksen ja packraftailyn lisäksi intohimoni on maistuvan eräruuan valmistaminen. Siinäkin noudatan omia arvojani, joihin kuuluvat lähiruuan ja orgaanisesti tuotettujen raaka-aineiden käyttö.

Selkeää lempipaikkaa tai kohdetta minun on vaikea Suomen luonnosta mainita, niitä on niin paljon! Rakastan Lapin tuntureita, mutta myös jotain syvästi omaa on rannikkojen karussa saaristomaisemassa.