Taste of Wilderness – Eräkokkauksen SM-kisat Nuuksiossa 6.5.2023

Kuka osaa loihtia nuotiohistorian suussasulavimman risoton, muhevimman täytekakun, maukkaimman pannupizzan tai täydellisimmän riista-aterian? Tule ottamaan selvää ja saavu katsomaan Eräkokkauksen ihka-ensimmäisiä Suomen mestaruuskilpailuja Nuuksioon!

Taste of Wilderness -kilpailu järjestetään Suomen luontokeskus Haltian Tapahtumakentällä toukokuun Retkilauantaina (6.5.2023).

Tulokset 2023

RETKIKEITINSARJA
1. Ilvesveikot, 53.8 pistettä
2. Team Halsteri, 52.2 pistettä
3. Retkiriikka, 49.3 pistettä
4. Pohjolan Setämiehet, 44.9 pistettä
5. Hanna ja Nicky, 37 pistettä
6. Eräsjorma, 27.6 pistettä
FREESTYLE-SARJA
1. Eränuotion henkilökunta, 62 pistettä
2. EräTassu, 60.6 pistettä
3. KiMen Huuhkajat, 57 pistettä
4. Makujen Kipinätär, 56.6 pistettä
KUTSUVIERASSARJA
1. Caj Koskinen, 56.2 pistettä
2. Eetu Kemppanen, 55.3 pistettä
3. Sonja Lassila, 54.3 pistettä
4. Erika ja Jutta, 52.9 pistettä
5. Sakari Raappana, 52.6 pistettä
6. Antti Vettenranta, 48.9 pistettä
7. Reeo Tiiainen, 43.9 pistettä
8. Heidi ja Maiju, 43.3 pistettä
8. Jens Schnabel, 43.3 pistettä

Aikataulu 6.5.2023

12.30–14 Retkikeitinsarja, voittaja julkistetaan klo 15.30
14–16 Freestylesarja, voittaja julkistetaan klo 17.30
16–18 Kutsuvierassarja, voittaja julkistetaan klo 19.30

Tapahtuma on yleisölle maksuton.

Saapuminen

Suomen luontokeskus Haltia
Nuuksiontie 84, Espoo.

Tule paikalle kimppakyydillä tai bussilla! Bussi 245 Espoon keskuksesta tuo suoraan Haltian eteen.

Tule yleisöön ja haasta näkemyksesi retkiruuasta!

Ruoka maistuu parhaalta ulkona, joten hyvä ruoka maistuu vielä paremmalta! Eräkokkauksen SM-kisoissa yleisö pääsee seuraamaan kilpailijoiden ruuanlaittoa lähietäisyydeltä ja poimimaan ideoita myös omaan käyttöönsä. Voit oppia uutta alkaen eräkokkauksen tekniikasta aina raaka-aineiden vastuullisuuteen, makuyhdistelmiin ja luoviin ratkaisuihin, minkä lisäksi paikan päällä on esillä innovatiivisia tuotteita retkiruokailuun.

Kilpailun järjestelyissä ja arvioinnissa pyritään tuomaan myös esille ruoan ja retkeilyn vastuullisuustekijöitä esimerkiksi raaka-ainevalinnoissa, roskattomuudessa, kierrätyksessä ja avotulentekoon liittyvissä säännöissä, joten myös näistä asioista voi yleisössä oppia lisää!

Poimi vinkkejä kisaajilta – mukana myös outdoor-vaikuttajia

Kilpailun arvovaltaisessa tuomaristossa kilpailijoiden aikaansaannoksia maistelee monta outdoor-maailmasta tuttua tyyppiä. Mukana ovat Retkipaikan perustaja ja mm. Metsien kätkemä -televisiosarjasta tuttu Antti Huttunen, Retkinikkarina tunnettu Joppe Ranta, kokkina, ruokakirjailijana ja lähiruokalähettiläänä tunnettu Pasi Kuronen, kirjailija ja Kaukokaipuu-matkablogistaan tunnettu Monni Himari sekä eräkokki Anssi Lohvansuu.

Kilpailusarjoja on kolme. Retkikeitinsarjassa eväät loihditaan retkikeitintä käyttäen, kun taas Freestyle-sarjassa tyyli on nimensä mukaisesti vapaa.

Kutsuvierassarjan osallistujat ovat sosiaalisesta mediasta tunnettuja retkeilijöitä, kuten Eetu “Eetun völjyssä” Kemppainen,  Antti “Kanootti & Tomaatti” Vettenranta, Sakari “Vegesakke” Raappana ja vuoden 2022 Big Brother -kauden voittanut Reeo Tiiainen.

Kilpailun tuomarit

Antti Huttunen

Joppe Ranta

Monni Himari

Pasi Kuronen

Anssi Lohvansuu

Kisa vaalii samalla suomalaista ulkona ruokailun perinnettä

Tällaista kilpailua ei ole aiemmin ollut, joten tuo puute on aika nyt korjata. Haluamme samalla edistää osaltamme sen kautta sekä Suomen että koko maailman eräruokakulttuuria ja innostaa ihmiset kilvoittelemaan ja haastamaan itsensä ja käsityksensä ulkona syömisestä.

Avotulella valmistaminen on keskeinen osa suomalaista ruokakulttuuria ja siksi se onkin yksi keskeinen osa kilpailua. Retkikeitin-sarjassa valmistetaan kolme ruokalajia retkikeittimellä. Perheille on oma sarjansa, samoin outdoor-vaikuttajille. Kisapäivän kruununa on freestyle-sarja, jossa joukkueet pääsevät näyttämään vapaasti taikojaan ja taitojaan.

Samana päivänä Haltiassa Retkilauantai-tapahtuma

Toukokuun 6. päivänä vietetään Suomen luontokeskus Haltiassa myös Retkilauantaita. Tapahtumarikkaan päivän antiin kuuluu muun muassa koko perheen lettukoulu Haltian kodalla, Makuja luonnosta -villiyrttiretki oppaan johdolla sekä retkiruoka-aiheinen luento Haltia-salissa. Retkilauantain ohjelmaan kuuluu perinteisesti myös vapaa pääsy Haltian upeisiin näyttelyihin klo 15 alkaen sekä iltapäivän Retkisaunavuorot miehille ja naisille. Lisätiedot ja tarkemmat aikataulut Retkilauantain ohjelmasta löydät Haltia.comista.

Majoitustarjous Haltia Lake Lodgessa

Majoitu mukavasti Haltian upeassa ympäristössä! Haltia Lake Lodge tarjoaa 6.5.2023 Eräkokkauksen SM-kisayleisölle ja kilpailijoille sekä Retkilauantai-tapahtuman kävijöille etuhintaisen majoituksen.

Haltia Lake Lodgen majoitustarjous on voimassa pe-su 5.–7.5.2023 viikonloppuna.

Osallistujat:
Yhden hengen Lodge Queen/Twin -huone sis. aamiaisen ja aamusaunan 139€/huone/yö
Kahden hengen Lodge Queen/Twin -huone sis. aamiaisen ja aamusaunan 149€/huone/yö

Lodge Glamping -luksusteltta sis. aamiaisen ja aamusaunan 249€/yö (kahdelle)

Etuhinta on saatavilla sales(at)haltialakelodge.com koodilla ”Eräkokkikisat”.

Yleisö & muut vieraat:
Yhden hengen Lodge Queen/Twin -huone sis. aamiaisen ja aamusaunan 159€/huone/yö
Kahden hengen Lodge Queen/Twin -huone sis. aamiaisen ja aamusaunan 169€/huone/yö

Lodge Glamping -luksusteltta sis. aamiaisen ja aamusaunan 269€/yö (kahdelle)

Hinnat varattavissa osoitteesta haltialakelodge.com koodilla ERÄKOKKAUS

Lue lisää Haltia Lake Lodgesta >>

YHTEISTYÖSSÄ

Pidätämme oikeudet muutoksiin. Sivua päivitetty viimeksi 8.5.2023.