Strömfors Outdoor Factory Kuva Marita Alatalo

Adrenaliinihiiri aktiivilomalla – Mitä kaikkea Strömfors Outdoor Factory tarjoaa liikuntalomailijalle?

Salomonin tuore Outdoor Ambassador Marita Alatalo vieraiskynäili vierailustaan Loviisassa.

”Go near, travel far” sanoo Strömfors Outdoor Factoryn slogan. Ja siltä parin päivän aktiivinen miniloma Strömforsissa todella tuntuu.

Aloitimme juhannuksenvieton aktiviteettilomalla Strömfors Outdoor Factoryssa Loviisan Ruotsinpyhtäällä, noin tunnin automatkan päässä Helsingistä. Strömfors Outdoor Factory sijaitsee vanhan Strömforsin ruukin alueella, joten aktiviteettien lisäksi pääsimme nauttimaan satoja vuosia vanhoista  ruukkirakennuksista sekä historian havinasta.

Strömfors Outdoor Factory Kuva Marita Alatalo

Ensimmäiset kylmät väreet tulivat jo käännyttäessä päämäärämme vanhalle tielle, tuntui kuin olisimme menneet monta vuosikymmentä ajassa taaksepäin. Mieli tyhjeni. Oli aika laittaa kroppa liikkeelle.

Kirjauduimme sisään Krouvinmäen majataloon, vuonna 1784 rakennettuun, Pohjoismaiden vanhimpaan asuinkäytössä olevaan savirunkoiseen rakennukseen. Huoneet on remontoitu asiakaskäyttöön, mutta tunnelma on pysynyt aitona. Muutama huone on tarkoitettu myös koiraperheille, joten meidän silmäterämmekin pääsi retkelle mukaan.

Strömfors Outdoor Factory Kuva Marita Alatalo

Strömfors Outdoor Factory tarjoaa välinevuokrausta, ohjattuja retkiä, erilaisia kilpailuja sekä kustomoituja hyvinvointipäiviä. Oli vaikeaa päättää, ottaisimmeko sup-laudat tai fatbiket, kävisimmekö melomassa vai nauttisimmeko Crossfit-tyyppisestä kuntosalista ja boulderointiseinästä.

Koska aika oli kortilla ja taivas uhkasi näyttää Suomen kesän parhaat puolet, lähdimme aikailematta tutustumaan Outdoor Factoryn ympäristöön fatbikeilla.

Strömfors Outdoor Factory Kuva Marita Alatalo

Elämäni ensimmäinen fatbikelenkki oli tällaiselle adrenaliinihiirelle silmiä avaava kokemus. Olisin voinut jäädä poluille loppulomaksi! Pääsin kokeilemaan niin mönkijöiden tallaamaa osiota kuin endurorataa, tekniikkapolkua ja pitkospuita. Jos suosittelisin yhtä asiaa tälle kesälle, olisi se ehdottomasti fatbiken tai maastopyörän kokeileminen. Rohkeasti vain poluille nauttimaan!

Lenkin jälkeen lähdimme testaamaan sup-lautailua. Vaihtoehtoisia reittejä oli koko päivän urheilusuorituksesta hetken nautiskeluun. Illan jo hämärtyessä päädyin vain nauttimaan hiljaisuudesta, upeiden vanhojen rakennuksien ympäröimänä.

Strömfors Outdoor Factory Kuva Marita Alatalo

Outdoor Factory tarjoaa kesäisin joka viikko erilaisia ryhmätunteja, ja minua harmittaa, etten yksinkertaisesti jaksanut herätä klo 5.30 kundaliinijoogaan. Lähdin kuitenkin seitsemältä kiertämään noin 11 kilometrin mittaisen vaihtelevan maastojuoksulenkin. Pääsinpä samalla testaamaan juuri paketista otetut Salomonin kengätkin. Aamupäivän kruunasi Nooran pitämä kehonhuoltotunti, jolla huollettiin tasapuolisesti niin vartaloa kuin mieltäkin.

Strömfors Outdoor Factory Kuva Marita Alatalo

Loviisan alue on paljasjalkaiselle oululaiselle täysin tuntematonta seutua ja se sai kattavine luontoantimineen täältä arvosanaksi täyden 10/10. Ihastuimme paikkaan niin kovasti, että ryhdyimme kartoittamaan mahdollisuutta pitää ensi vuoden häät Strömforsin alueella. Ja vaikka häät eivät paikkakunnalla onnistuisi, tie vie alueelle varmasti uudestaankin!

Silmiin pisti, että heinäkuussa 2018 Strömfors Outdoor Factorylla on aika vastaansanomaton majoitus- ja aktiviteettitarjous. Suosittelen!

Strömfors Outdoor Factory Kuva Marita Alatalo

Lue lisää:
Strömforsin ruukkialue
Noora Lintukankaan joogatunnit
Nukkua ehtii kotonakin! Vaellusta, suppailua, melontaa ja joogaa Strömforsin Ruukilla Loviisassa
Svartholman merilinnoitus Loviisan edustalla on kietova paikka täynnä historiaa
Lapsiperhe puuhalomalla Strömfors Outdoor Factoryssä, yö puussa!
8 kysymystä Salomonin uudelle Outdoor Ambassadorille ja yksi hänen koiralleen

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *