Retkelle-messut järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 18.–19.9.2021!

Kuva: Heikki Sulander

Retkelle-messut järjestetään Jyväskylän Paviljongissa jälleen 18.–19.9.2021. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on suunnattu kaikille retkeilijöille ja retkeilystä kiinnostuneille – myös jokaiselle, joilla se ensimmäinen askel luontoon on vielä ottamatta. Messujen tavoitteena on innostaa ihmiset lähtemään luontoon sekä auttaa jokaista löytämään oman tapansa retkeillä. Luonto on vain yhden askeleen päässä!

Tapahtuman järjestelyissä on huomioitu koronaturvallisuus. Saavuthan paikalle vain terveenä ja käytät maskia ja käsidesiä sekä noudatat turvavälejä.

Retkelle-messujen kävijät pääsevät oppimaan lisää retkeilystä ja ylipäänsä luonnossa liikkumisesta sekä tutustumaan luontomatkailupalveluihin, retkikohteisiin sekä retkeilytarvikkeisiin. Tapahtumassa on paikalla paitsi kokeneita retkeilijöitä ja vaeltajia, myös hieno kattaus yrityksiä, yhdistyksiä, oppilaitoksia ja medioita sekä retkibloggaajia.

Retkipaikka toimii Retkelle-messujen yhteistyökumppanina.

– Mahtavaa että messut pystytään järjestämään, olemme saaneet haastavissa olosuhteissa aikaiseksi hienon ja mielenkiintoisen ohjelman, kommentoi Retkipaikan toimitusjohtaja Antti Huttunen.

Tänä vuonna yleisö saa kuulla konkareiden kokemuksia muun muassa eräopasopinnoista sekä vauvan kanssa vaeltamisesta.

– Lisäksi messuyleisö pääsee kuulemaan ensimmäisten joukossa meidän uudesta hienosta kansallispuistokirjasta nimeltä Kansallispuistojen kultainen opas. Messuilla kerrotaan myös Retkipaikan tarina ja otetaan vastaan yleisön ideoita ja toiveita siitä kuinka Retkipaikkaa voitaisiin tulevaisuudessa kehittää, Huttunen sanoo.

Nuotiopiirin ohjelma

Lauantai 18.9.

Klo 10: Tapahtuman avaus

Klo 11: Sisä-Savon maastopyöräreitit – Jonni Markkanen esittelee Sisä-Savon kehittyvän maastopyöräilyhelmen.

Klo 12: Voiko vauvan kanssa vaeltaa? Susanna Ylinen vaelsi 8 vuorokautta UKK:n kansallispuistossa. Nyt sinulla on mahdollisuus kuulla kuinka vaellus vauvan kanssa sujui.

Klo 13: Millaista on opiskella eräoppaaksi? Harri ja Maarit Jääskeläinen kertovat omat kokemuksensa opiskelusta ja jakavat vinkkinsä kaikille tutkinnosta haaveileville.

Klo 14: Taimen takaisin; miten onnistuu?

Klo 15: Kansallispuistojen kultainen opas – esittelyssä kaikki nykyiset ja tulevan Sallan kansallispuiston vastuullisesti esittelevä Retkipaikan syksyn kirjauutuus.

Klo 16: TBA

Sunnuntai 19.9.

Klo 10: Tapahtuman avaus

Klo 11: Mitä seuraavaksi Retkipaikka? Tule kuulemaan Retkipaikan tähänastinen tarina ja kertomaan omat toiveesi ja ideasi.

Klo 12: Sisä-Savon maastopyöräreitit – Jonni Markkanen esittelee Sisä-Savon kehittyvän maastopyöräilyhelmen.

Klo 13: Millaista on opiskella eräoppaaksi? Harri ja Maarit Jääskeläinen kertovat omat kokemuksensa opiskelusta ja jakavat vinkkinsä kaikille tutkinnosta haaveileville.

Klo 14: Etätöihin Ylläkselle? Kohta Coworking kertoo kuinka teet työarjesta kertarysäyksellä parempaa.

Klo 15: Kansallispuistojen kultainen opas – esittelyssä kaikki nykyiset ja tulevan Sallan kansallispuiston vastuullisesti esittelevä Retkipaikan syksyn kirjauutuus.

Tapahtuma on avoinna lauantaina klo 10–17 ja sunnuntaina klo 10–16. Sen kanssa yhtä aikaa järjestetään Paviljongissa myös Wemmi – Ween maan wiljaa -tapahtuma. Yleisöllä on vapaa pääsy molempiin tapahtumiin.

Lue lisää Retkelle-messuista: Retkellemessut.fi

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.