Oletko Suomen paras eräkokki? Nyt voit sen viimein todistaa, sillä eräkokkauksen ihkaensimmäiset SM-kisat järjestetään toukokuussa Nuuksiossa!

Huom! Ilmoittautuminen kisaan on sulkeutunut.

Päiv. 17.4.2023

Retkipaikka kokoaa eräkokit Suomen jokaisesta kolkasta mittelemään taitojaan Nuuksion kansallispuiston kupeeseen Suomen luontokeskus Haltiaan tänä keväänä. Toukokuun ensimmäisenä lauantaina järjestettävä Taste of Wilderness -kilpailu on ensimmäinen koskaan pidetty eräkokkauksen Suomen mestaruuskilpailu. Kisan tarkoitus on innostaa ihmiset haastamaan käsityksensä retkiruokailusta sekä edistää Suomen ja koko maailman eräruokakulttuuria.

Valmistuuko sinun käsissäsi nuotiohistorian suussasulavin risotto, muhevin täytekakku, maukkain pannupizza tai täydellisin riista-ateria? Oletko sinä siispä eräkokkauksen Suomen mestari? Tule ottamaan selvää, emme malta odottaa että pääsemme näkemään taidonnäytteesi ja kertomaan siitä maailmalle!

Taste of Wilderness -kilpailu järjestettään Suomen luontokeskus Haltian tapahtumakentällä toukokuun Retkilauantaina (6.5.2023). Loihditpa lumoavimmat ateriasi sitten retkikeittimellä, avotulella tai aivan omaan vapaaseen tyyliisi, kilpailusta löytyy sarja juuri sinulle ja kaverillesi tai koko joukkueellesi.

Varaamalla kilpailupaikan helmikuun aikana säästät rahaa, joten jatka heti lukemista ja varaa paikkasi!

Haasta itsesi ja näkemykset retkiruuasta – vaali samalla suomalaista ulkona ruokailun perinnettä

Monen mielikuva retkiruuasta on aromivahventeeen makuinen pussiruoka tai nuotiolla grillattu makkara, joka on pahimmillaan sisältä kylmä ja päältä hiiltynyt. Kummallakin on paikkansa, mutta ne ovat vain osa totuus siitä, mitä kaikkea metsässä voi nauttia. Eväät ovat retken ja vaelluksen tärkein asia. Ruoka maistuu parhaalta ulkona, joten hyvä ruoka maistuu vielä paremmalta. Siksi me Retkipaikassa olemmekin omilla retkillämme panostaneet ruuan laatuun ja makuun.

– Tällaista kilpailua ei ole aiemmin ollut, joten tuo puute on aika nyt korjata. Haluamme samalla edistää osaltamme sen kautta sekä Suomen että koko maailman eräruokakulttuuria ja innostaa ihmiset kilvoittelemaan ja haastamaan itsensä ja käsityksensä ulkona syömisestä, sanoo Retkipaikan toimitusjohtaja Antti Huttunen.

Avotulella valmistaminen on keskeinen osa suomalaista ruokakulttuuria ja siksi se onkin yksi keskeinen osa kilpailua. Retkikeitin-sarjassa valmistetaan kolme ruokalajia retkikeittimellä. Perheille on oma sarjansa, samoin outdoor-vaikuttajille. Kisapäivän kruununa on freestyle-sarja, jossa joukkueet pääsevät näyttämään vapaasti taikojaan ja taitojaan.

– Tarkoituksena on luoda tästä tapahtumasta vuotuinen traditio jatkamaan ja kehittämään edelleen ikiaikaisia eräruuan valmistuksen perinteitä, Huttunen sanoo.

– Tulee olemaan herkullisen kutkuttavaa nähdä, millä tasolla maastossa makunautintoja loihtivien taitureiden taso Suomessa on!

Ilmoittaudu kisaamaan!

Huom! Ilmoittautuminen kisaan on sulkeutunut.

Päiv. 17.4.2023

Taste of Wilderness: Eräkokkauksen SM-kilpailut 6.5.2023 Haltiassa Tapahtumakentällä

Sarjat kilpailussa ovat: Retkikeitin-, freestyle- ja outdoorvaikuttajasarja.

Retkikeitinsarjan earlybird-hinta voimassa helmikuussa: 85 €. Maaliskuusta alkaen 115€. Joukkueessa 2 henkilöä.

Freestyle-sarjan earlybird-hinta voimassa helmikuussa: 130 €. Maaliskuusta alkaen 165 €. Joukkueessa 2–5 henkeä.

Outdoorvaikuttajille lähetämme kutsut erikseen.

Pidäthän silmällä tapahtuman Facebook-sivua.

Lisätietoja

Tapahtuman Facebook-sivu

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.