Nyt nautitaan keväästä – poimi näistä blogeista vinkit kevätseurantaan!

Miten sinä seuraat kevään edistymistä? Talven taittumisen kunniaksi haluamme inspiroida sinua löytämään uusia tapoja nauttia keväästä. Kokosimme eri blogeista parhaat vinkit siihen, kuinka kevään edistymistä voi ja kannattaa seurailla niin aistihavainnoin kuin kameran avulla. Löydä oma suosikkisi ja kokeile!

Aloita valokuvaprojekti: Kevät saapuu

Huikea idea vuodenaikojen etenemisen seuraamiseen – mutta se vaatii sinnikkyyttä! Ota kuva samasta paikasta ulkoa muutaman päivän välein. Kuvasarja kertoo erehtymättömästi, kuinka lumet kohisevat pois kevään tieltä ja kesä saa vallan. Vuoden päästä voit verrata, miltä paikka näytti päivälleen vuotta aiemmin. Suomen luonnon sivuilla, Kevät saapuu -otsikon alla tämän upean idean on tarjonnut toimittaja ja biologi Juha Kauppinen. Blogiin tästä.

Kertaa linnut: Lintufiilistelyä Ruissalossa

Kevät on parasta aikaa opetella hieman lintuja. Lehdettömistä puista ja paljailta pelloilta siivekkäita on helppo havaita, eikä lajeja ole tähän aikaan vuodesta vielä liikaa. Ota linturetkelle mukaan kaveri, kiikarit ja simppeli kotimainen lintukirja. Keväisen linturetken tunnelmaan sinut johdattaa Viikarivartin kertomus Turun Ruissalosta. Jutussa on kaikki kunnollisen kevätretken elementit: lokkirivistö, hyytävät tuulenpuuskat ja se klassinen sammakonkudulta näyttävä jää lammikon pinnalla. Kuinka autenttista!

10 vinkkiä kevätseurantaan: Luontokudelmia

Sammakoista näsiään ja aamuisiin usvamaisemiin – Luontokudelmia-blogin Sonja listaa, mihin kaikkiin kannattaa keväällä katseensa ja kameransa suunnata. Herää viikonloppuna varhain ja lähde ulos hieman ennen auringonnousua. Juo aamukahvit kuksasta ja seuraa keväisen aamun alkuhetkiä. Lue Sonjan 10 kevätvinkkiä tästä.

Seuraa kevättä kaupungissa: kevätseurantaa Vanhankaupunginlahdella

Luontoliiton Kevätseurannan uunituoreesta postauksesta pääset kurkistamaan Vanhankaupunginlahden kevääseen. Poimi vinkit vaikka viikolopuksi ja suuntaa samoille suunnille esimerkiksi Lammassaareen tai Pornaistenniemeen. Ehkä näet samoja lajeja kuin kirjoituksen retkiseurue? Lue juttu tästä!

Ryhdy nostalgiseksi: Karviaisten koulun blogi

Muistatko kouluaikojen kevätseurannan? Päivämääriä raapusteltiin innokkaasti koulussa jaetulle monisteelle sitä mukaa, kun havaintoja – tai ainakin toiveikkaita oletuksia – kertyi. Ollapa taas lapsi, silloin ei taatusti jäänyt yksikään leppis, koppis tai murkku huomaamatta! Näihin tunnelmiin on ihana sukeltaa lukaisemalla Karviaisten koulun oppilaiden blogipostaus Kevätseuranta jatkuu. Olkoonkin kirjoitus napakka ja asiapitoinen, jokaisen omat muistot värittävät siitä loput.

Miksi et ryhtyisi kevätseurantaan myös aikuisena? Luontoliiton kevätseurantaan voit osallistua joko netti- tai paperilomakkeella täällä. Retkipaikka toivottaa aurinkoista alkavaa huhtikuuta kaikille, ja onnistuneita kevätretkiä!

Kuva: Antti Salovaara/Kevatseuranta.fi

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.