Millainen on Kirkkonummen Linlo rospuuttoaikaan?

Kartta

Flunssaisessa ja sateisessa marraskuussa retkeilyt jäivät meidän perheen osalta aika vähälle. Marraskuun viimeisenä viikonloppuna tuntui, että seinät kaatuvat päälle ja sisällä nyhjääminen sai riittää. Retkikohteen valinta tuotti aika lailla päänvaivaa, mutta lopulta päätin haluavani merenrantaan. Niinpä lähdin 4-vuotiaan kuopukseni kanssa tutustumaan Linlon ulkoilualueeseen, Kirkkonummelle.

Porkkalanniemen ja Upinniemen välissä sijaitsevalle Linlon saarelle pääsee siltaa pitkin Linlon satamasta, jonka osoite on Linlontie 136. Saarella risteilee paljon polkuja, ja sieltä löytyy myös useampi nuotiopaikka sekä keittokatos. Puuhuolto ei tosin ainakaan näin marraskuussa ollut kovin hyvissä kantimissa, käytännössä olisi pitänyt olla omat puut mukana. Myös satamassa oleva ulkoilualueen kartta ja polkujen opasviitat kaipaisivat kipeästi uusimista.

Saari ei ole iso, pituutta sille tulee noin puolitoista kilometriä ja leveyttä enimmillään kilometri. Eksymään ei siis varsinaisesti pääse, ja jos kulkee rantoja pitkin, niin tulipaikkojakaan ei voi olla löytämättä. Kuulostaa täydelliseltä lapsiperheen retkikohteelta. Saaren keskellä metsä on kuitenkin sen verran tiheää ja polkuja sen verran paljon, että kävelyä tulee helposti enemmän kuin ensin ajattelisi. Jonkinlainen kartta on siis hyvä olla mukana.

Me kävelimme metsän halki aivan saaren toiseen päähän. Reittivalintamme muokkautuivat lähinnä sen mukaan, missä suunnassa oli vähiten märkää. Osa poluista oli nimittäin täysin veden peittämiä tai vähintäänkin hyvin mutaisia.

Skadaholmen

Saaren toisesta päästä löytyivät Skadaholmenin kauniit rantakalliot ja jykevä keittokatos. Katoksessa oli myös saha, mutta ei yhtä ainutta puuta sahattavaksi. Onneksi meillä oli mukana lämmintä kaakaota, joten muiden eväiden jääminen kylmiksi ei niin paljon haitannut.

Kun lähdimme takaisinpäin, alkoi jo hämärtää. Kuljimme mahdollisuuksien mukaan rantoja myötäileviä polkuja pitkin. Tähän aikaan vuodesta mikään kohde ei ole parhaimmillaan, ainakaan täällä lumettomalla etelärannikolla. Tällä pienelläkin retkellä kuitenkin saattoi nähdä, että Linlosta löytyy monipuolista luontoa. Voin hyvin kuvitella, että näillä rannoilla ja metsässä voisi seikkailla lasten kanssa vaikka kokonaisen kesäpäivän.

Oletko sinä ollut Linlossa kesäaikaan? Oliko tulipaikoilla tuolloin puita ja riittikö muita retkeilijöitä?

Juttu julkaistu aiemmin Muurahaisten poluilla -blogissa.