Tuubihuivi on yllättävän monikäyttöinen retkivaruste! 10 tapaa käyttää tuubihuivia

Tuubihuivia näkee yleensä käytettävän päähineenä tai kaulurina, mutta todellisuudessa vain kekseliäisyys on rajana sen käyttötavoille. Tässä kymmenen vinkkiä, millä eri tavoin tuubihuivia voi käyttää retkillä.

1. Kesähelteillä suojaamaan auringonpistokselta

Taittele tuubihuivi pipoksi tai sujauta päähän ilman taittelua, jolloin huivin toiseen päähän jää mukava tuuletusaukko hellekeleille. Tällä tyylillä tuubihuivi toimii myös suojaamaan hirvikärpäsiltä. Huivin voi retkellä kastella esimerkiksi purossa tai järvessä viilennystä tehostamaan.

2. Sienikorina

Retkellä saattaa yllättää mahtava sieni- tai marja-apaja, mutta sienikori on juuri silloin jäänyt tietysti kotiin. Eipä hätää: tuubihuivin voi taitella käteväksi koriksi!

3. Retkikokeille kokinhattuna

Tuubihuivia voi käyttää myös eväshetkillä kokinhattuna, jotta hiuksia ei putoile retkiruokaan. Tee solmu huivin toiseen päähän ja pujota huivi omaan päähän hatuksi.

4. Kaulan tai korvien lämmikkeenä

Taittele huivi suunnilleen kolminkerroin ja sujauta kaulaan tai päähän suojaamaan viileältä viimalta kaulurin tai pipon tapaan.

5. Pakkassuojana poskille tai korville

Vedä tuubihuivi pään yli kaulaan ja jätä toinen pää suojaamaan korvia tai poskia ja nenänpäätä. Erityisesti hiihtäjät tykkäävät käyttää tuubihuivia pipon alla suojaamaan hyiseltä pakkasviimalta. Hengittävää tuubihuivia voi käyttää myös balaclavana, jolloin se suojaa samaan aikaan korvia, niskaa, kaulaa, poskia, leukaa ja nenänpäätä.

6. Unimaskina yöttömän yön telttaretkillä

Telttaan on vaikea viritellä pimennysverhoja, joten herkkäunisille tuubihuivi toimii loistavana unimaskina kesän valoisissa öissä.

7. Hikipantana lenkillä

Kesällä hiki voi valua otsalta ikävästi silmiä kirvelemään, mutta siihenkin tuubihuivi auttaa: taittele huivista sopiva hikipanta.

8. Poninlenkkinä

Joskus pitkät hiukset ovat retkeilijän tiellä esimerkiksi nuotiolla kokkaillessa tai kovalla tuulella retkeillessä. Silloin tuubihuivi toimii myös ponnarina!

9. Pyörä- tai koskimelontaretkillä kypärän alusena

Kypärä suojaa päätä hurjemmissa lajeissa, mutta korvia ja päänahkaa suojaamaan sopii jälleen saumaton tuubihuivi.

10. Retkityynyn tyynyliinana

Retkityyny luisuu helposti makuupussin tai makuualustan päällä, joten siihenkin pulmaan tuubihuivi tarjoaa apua tyynyliinan muodossa. Tuubihuivi on myös näppärämpi pestä kuin retkityyny.

Tuubihuivi on oiva joululahjaidea tulevan vuoden retkille. Kansallispuisto-tuubihuiveja voi ostaa oranssina, mustana ja oliivinvärisenä Haltia Shopista.

Keksitkö tuubihuiville vielä lisää käyttötapoja? Kommentoi alle omat tuubihuivinkkisi!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.