Retkipaikan uusi Matkailukartta kokoaa retkikohteet ja palvelut entistäkin helpommin löydettäviksi – näyttää myös Norjan ja Ruotsin maastokartat sekä käyttäjän oman sijainnin

Retkipaikan uusi Matkailukartta kokoaa yhteen kaikki Retkipaikan kohde-esittelyt sekä Google Maps -karttaan merkityt palvelut. Kartta näyttää matkailijan oman sijainnin ja siitä löytyvät Suomen ohella myös Norjan ja Ruotsin maastokartat. Lisäksi uuden karttapalvelun avulla esimerkiksi alueelliset matkailuyhdistykset ja -hankkeet sekä muut matkailualan toimijat saavat tuotua omaa sisältöään Matkailukartalle kaiken kansan helposti löydettäväksi.

Retkipaikan Matkailukartta vastaa kotimaanmatkailun kasvavaan tarpeeseen saada alueellisia matkailukohteita ja -palveluita kootusti matkailijoiden ja retkeilijöiden löydettäväksi, helposti yhdestä ja samasta paikasta. Retkipaikka ja kotimainen startup-yritys Locationews ovat kehittäneet kartan yhteistyössä.

Kartta löytyy osoitteesta Matkailukartta.fi.

– Julkaiseminen kartalla on yksinkertaista, mikä tekee siitä tehokkaan tavan esimerkiksi matkailuyhdistyksille tai -hankkeille tuoda kohteensa matkailijoiden tietoon. Matkailukartta toimii alueen omilla verkkosivuilla, mutta kun se kytketään lisäksi Retkipaikkaan, on näkyvyys vielä entistäkin runsaampi, sanoo kartan tiiminsä kanssa kehittänyt Markus Sjöberg Locationewsista.

Retkipaikka tavoittaa vuosittain 1,2 miljoonaa käyttäjää Suomessa.

– Pystymme tarjoamaan tällä todella tehokkaan ratkaisun kotimaanmatkailulle, sanoo Retkipaikan perustaja Antti Huttunen.

Toimii kaikilla laitteilla

Monilla matkailualueilla on olemassa olevia artikkeleita hienoimmista kohteistaan WordPress-alustalla, esimerkiksi alueen tai matkailuyhdistyksen kotisivuilla. WordPress-pohjaisiin sivustoihin Retkipaikan Matkailukartta on erityisen vaivaton kytkeä. Tällöin sivustolla julkaistavat artikkelit ilmestyvät kartalle aina automaattisesti oikeisiin paikkoihin, ja jo aiemmin julkaistut sisällötkin on helppo tuoda kartalle näkyviin.

– Myös muista alustoista kuin WordPressistä on materiaali tuotavissa Matkailukartalle. Nämä katsomme kuntoon aina tapauskohtaisesti, Sjöberg sanoo.

Kartta on verkkosivupohjainen ja toimii kaikilla älylaitteilla, niin tietokoneella kuin kännykässäkin. Karttanäkymää pystyy vaihtamaan halutessaan vaikkapa maastokarttaan, ja matkailijan on helppo saada oma sijaintinsa kartalla näkyviin.

Retkipaikan karttakannan kautta mukana Matkailukartalla ovat paitsi Retkipaikan artikkelit, myös muun muassa Metsähallituksen tulipaikat. Filttereiden avulla voi etsiä vaikkapa yksinomaan tulipaikkoja tai esimerkiksi tietyntyyppisiä luonnonnähtävyyksiä.

Auttaa matkailijaa ja matkailualaa

Kolmisen vuotta sitten Sjöberg tiimeineen alkoi kehittää algoritmia, jolla eri verkkomedioissa julkaistavat uutiset saataisiin sijoittumaan yhteiselle kartalle. Algoritmi osaisi lukea tekstiä niin, että se löytäisi oikean sijainnin automaattisesti. Työ kohtasi kuitenkin haasteita, jotka sittemmin kääntyivätkin yllättäen onnenpotkuksi kotimaanmatkailulle.

– Kävi ilmi, että media-alan toimijat eivät olleet valmiita tämänkaltaiseen yhteistyöhön toistensa eivätkä myöskään meidän kanssamme, Sjöberg muistelee.

Retkipaikka oli jo tuolloin Locationewsin yhteistyökumppanina, ja kartalle alettiin nostaa Retkipaikan artikkeleita.

– Huomasimme, että juuri matkailusektorilla kysyntä ja tarve tällaiselle kartalle on todella suuri. Toisin kuin media-alalla, matkailussa raha ei tule sisällöstä vaan siitä, että matkailijat löytävät alueelle ja hyödyntävät sen palveluita, Sjöberg sanoo.

– Noin vuosi sitten aloimme rakentaa tätä uutta karttamallia, jota pystymme nyt yhdessä Retkipaikan kanssa tarjoamaan kotimaan matkailukentälle, Sjöberg sanoo.

Explories on uusi blogialusta seikkailijoille

Retkipaikan yläpalkista ovat tarkkasilmäiset saattaneet jo jokin aika sitten bongata Explories-nimen. Retkipaikka Explories on Locationewsin kehittämä blogialusta. Siellä kuka tahansa voi luoda oman blogin, jonne voi kirjoittaa kertomuksia retkistään ja matkoistaan. Myös kaikki Retkipaikassa julkaistu sisältö löytyy Exploriesin kautta.

Erittäin helppokäyttöinen Explories on mahdollisuus myös muille kuin yksityisille reissaajille. Esimerkiksi kunnat, hankkeet ja matkailuyhdistykset voivat luoda sinne omaa sisältöään.

– Explories on helposti kytkettävissä Matkailukarttaan niin, että julkaistu sisältö tulee automaattisesti näkymään myös kartalle. Exploriesissa julkaiseminen on ilmaista ja omatoimista, mutta sen yhdistäminen Matkailukarttaan tapahtuu meidän kauttamme ja on maksullista, Sjöberg selventää.

Jos kunnista, hankkeista tai yhdistyksistä ei löydy sisällöntuottajia, apuun voi kutsua Retkipaikan.

– Meillä on yli sata kirjoittajaa ympäri Suomen, ja heitä kaikkia yhdistää rakkaus luontoon ja halu kertoa hienoista kohteista myös muille tarinoin ja valokuvin. Jos jollakin alueella kaivataan sisällöntuottajaa joko yhden tai useamman jutun tekemiseen, löytyy tiimistämme varmasti sopiva tekijä juuri siihen tarkoitukseen, kertoo Huttunen.

Lisätietoja Matkailukartasta:

Matkailukartta.fi

Markus Sjöberg, Locationews: [email protected], +358 50 325 3220 

Antti Huttunen, Retkipaikka: [email protected], +358 40 671 7062

Jutun koonnut Jonna Saari

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.