Kansallispuistojen kultainen opas nivoo yksiin kansiin Suomen kansallispuistot sekä sujuvan ja vastuullisen retkeilyn

Tässä se on, uusi upea kirjamme! Kansallispuistojen kultainen opas tutustuttaa Suomen kaikkiin kansallispuistoihin ja avaa retkeilyn maailmaa monista kiinnostavista näkökulmista. Teos johdattaa retkitarinoiden myötä kansallispuistojen poluille sekä haastattelujen ja tietoiskujen siivittämänä paitsi mukavan retkeilyn, myös retkietiketin maailmaan. Miten retkeillä luontoa häiritsemättä? Mitä kansallispuistot oikeastaan edes ovat? Miten löytää rauhaa suosituista puistoista, entä millainen on maamme 41. kansallispuisto? Näihin ja lukemattomiin muihin kysymyksiin uusi kirjamme antaa vastaukset!

Retkipaikan supersuosittu kirjaperhe on kasvanut Kansallispuistojen kultainen opas -uutuusteoksella.

Kovakantisen teoksen sivuilla joukko Retkipaikka-yhteisön retkeilijöitä tutustuttaa lukijan Suomen kansallispuistoihin omakohtaisten retkikokemustensa kautta. Koska mukana on myös vasta syntymävaiheessa oleva Sallan kansallispuisto, on puistoesittelyitä kirjassa kaikkiaan 41. Kustakin kohteesta on mukana suuntaa antavat kartat, reitti- ja vuodenaikanostoja sekä puistojen tunnusten esittelyt.

Teos perehdyttää lukijansa myös retkeilyn ja retkietiketin maailmaan monista eri näkökulmista, retkien suunnittelusta ja toteuttamisesta aina taukopaikka- ja leirielämän pyörteisiin sekä siihen pisteeseen, kun omia retkihetkiä jaetaan someen.

– Korona innosti suomalaisia retkeilemään kotimaan ihanassa luonnossa sankoin joukoin. Me Retkipaikassa toivomme, että mahdollisimman monelle jäisi tästä elämään pysyvä retkikipinä, sanoo kirjan toimittanut Jonna Saari.

Suomessa kansallispuistot ovat hyvine reitti- ja taukopaikkaverkostoineen matalan kynnyksen kohteita, joissa kaikentasoiset retkeilijät voivat kokea hurmaavia luontoelämyksiä. Saari halusi kirjassa tuoda kohde-esittelyiden rinnalle myös käytännön retkeilyyn liittyviä olennaisia teemoja, joista niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin kulkijat voivat ammentaa vinkkejä.

– Retkeilyyn liittyy monia sellaisia pieniä mutta tärkeitä käytännön juttuja, joita ei aina hoksaa omin avuin tulla ajatelleeksi. Näitä teemme tässä kirjassa tutuiksi, tavoitteenamme hoksauttaa mahdollisimman moni luonnossa liikkuja sujuvan, mukavan ja samalla vastuullisen retkeilyn pariin, Saari kertoo.

Kirja tutustuttaa muun muassa lasten kanssa retkeilyyn, luontokeskusten tehokkaaseen hyödyntämiseen, oman rauhan löytämiseen suosituista kansallispuistoista, roskattomaan evästelyyn sekä taukopaikkojen ja tupien etiketteihin. Lisäksi teoksessa kurkataan kansallispuistojen kulisseihin, muun muassa uuden kansallispuiston syntyprosessiin.

Kuvat: Laura

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.