Ensi lauantai on koko Suomen Retkipäivä!

Lähtisitkö luolaan tai matkaisitko melomaan? Taapertaisitko tunturille tai miettisitkö metsikössä syntyjä syviä?

Suomen luonnonpäivänä 29.8. vietettävä Retkipäivä kannustaa meitä suomalaisia pakkaamaan eväät reppuun ja suuntaamaan luontoon, koska luonto tekee meille hyvää. Ensi lauantaina on taas aika retkeillä koko kansan voimin.

Luonto on Suomessa aina lähellä, joten kauas ei sen vuoksi tarvitse lähteä. Olemme onnekkaita, kun maamme luonto on niin kaunista ja monipuolista. Muistetaan nauttia siitä aina vastuullisesti.

Retkipäivän järjestävät Suomen Latu, Metsähallitus, Retkipaikka sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaiset. Päivän tiimoilta järjestetään yli 80 tapahtumaa eri puolilla Suomea. Löydät tapahtumapaikat virtuaalikartalta. Järjestetyissä tapahtumissa voit päästä tutustumaan vaikkapa kansallispuistoon, luomutilalle tai luontopolulle. Tietenkin voit retkeillä myös omatoimisesti yksin tai omalla porukalla siellä minne mielesi halajaa.

Retkipäivä osuu mukavaan ajankohtaan, sillä kesän taittuessa syksyksi ovat maamme luonnon värit kenties kauneimmillaan. Orastavan syksyn vino valo korostaa luonnon täyteläisiä värisävyjä.

Kartalta löydät sinua lähinnä olevan tapahtuman

Lisää Retkipäivästä voit lukea tapahtuman kotisivuilta. Kokemuksia ja tunnelmapaloja retkestäsi voit jakaa Retkipäivän Facebook-sivulla ja Instagramissa hashtagilla #retkipaiva. Sekä tietenkin Retkipaikan Facebook-ryhmässä!

Joko tiedät, minne aiot suunnata Retkipäivänä?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.