Mika Markkanen

Luontopolkumies. Asun Helsingissä, mökkeilen Etelä-Savossa. Kävelen mielelläni luontopolkuja ja merkittyjä retkeilyreittejä – ja haluan jakaa niistä tietoa muillekin.

Minulle retkeily tai luontopolkuilu on kokonaisvaltainen elämys, joka alkaa jo siitä suunnitteluvaiheesta – minkä reitin tai reitit kävelisin tällä kertaa, mitä otan evääksi, mitä vaatteita laitan päälle ja mitä varusteita ottaisin mukaan. Seuraava ja usein yllättävän haastava osio on löytää reitin lähtöpiste. Minä yritän etsiä sen ja kertoa sen juuri sinulle, jotta sinun retkestäsi tulisi helpompi. Kävelen merkityn polun tai reitin, mittaan ja kuvaan sen – ja nautin aina eväät jossain reitin varrella, sehän on luontoretkeilyn kohokohta! Lopuksi vien kuvat koneelle, valitsen parhaat ja teen blogitekstin. Monta päivää elämyksiä yhdestä lyhyestäkin polusta!

Hyvä luontopolku: monipuolista luontoa, monenlaista metsätyyppiä, monenlaista kävelyalustaa. Hyvät kyltit ja opasteet. Plussaa istuskelupaikoista, järvi- tai merinäkymistä ja pitkospuista!