Kirjaesittelyssä #Fillaripäiväkirja

Pari vuotta sitten minuun otti yhteyttä Karkkilassa vaikuttava maastopyöräaktiivi Jaska Halttunen, joka kertoi suunnitelmastaan ajaa läpi Suomen fillarilla. Muista vastaavista tämän reissun erotti se, että hän lyhimmän reitin sijaan haki kauneinta tai kiehtovinta, jonka varrella olisi mahdollisimman paljon hienoa nähtävää. Niinpä totesin, että Retkipaikka on mielellään mukana auttamassa tuon reissun toteuttamisessa sen minkä pystymme.

Reissu tuli ja toteutui. Heinäkuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2016 Jaska aloitti taipaleensa Hangosta, ja 20. heinäkuuta fillarin etupyörä tavoitti viimein Näätämön. Reissu oli parin päivän paluumatkaa myöten paketissa. Tuon matkan kuvat ja kokemukset Jaska tallensi kameralla ja päiväkirjalla. Suomi 100 -juhlavuoden projektina hän koosti keräämästään aineistosta kirjan: #Fillaripäiväkirja.

Lue myös Jaskan haastattelu tästä.

#Fillaripäiväkirja

192-sivuinen, vaakamuotoon taitettu #Fillaripäiväkirja-teos on nimensä mukaisesti matkapäiväkirja tuolta reissulta. Alussa käydään perusteellisesti läpi varusteet ja valmistautuminen, sitten hypätään itse reissuun, jonka mukaan päästään runsaan kuvituksen ja kattavien päiväkirjamerkintöjen kautta.

Kirja laajenee myös sivujensa ulkopuolelle, kun joiltain sivuilta löytyy QR-koodi, jonka kautta pääsee YouTubeen katsomaan kohteeseen liittyvän reissuvideon. Kirja on hieno tapa dokumentoida taatusti ikimuistoinen reissu ja matkan tunnelma välittyy vahvasti sen kautta.

Kenelle?

Vastaavaa reissua suunnitteleville ja inspiraatioksi kaikille pyöräilyn ja maastopyöräilyn harrastajille.

Mistä?

Verkkokirjakaupasta.