Uusi hauska urheilulaji luonnossa liikkumiseen: Jumppapallogolf eli JPG

Sain kutsun päästä vetämään jumppapallogolf-viikonlopun Teijon kauniisiin talvimaisemiin. Avisuora-blogia pitävä Janne Pyykkö on kehittänyt tähän hauskaan lajiin säännöt, jotka löytävät Jannen blogista. Saavuimme pelipaikalle jo etukäteen edellisenä iltana 19.1.2018.

Savotan Hawu 4 -teltta luo kaminansa avulla mukavan lämpöisen majoitteen, jossa on mukava istuskella.

Hyvin nukutun yön jälkeen alkoi peliseuruetta saapua paikalle. Meillä kävi jälleen tuuri, Teijolla oli nyt talven tähän mennessä kaunein päivä. Olimme saaneet lisää kaunista, puhdasta lunta.

Jumppapallogolfin perimmäinen idea on pitää hauskaa. Pelin säännöt ovat yksinkertaiset, eikä voittaminen ei ole pääasia. Moni ihminen tarvitsee jonkin syyn lähteä luontoon liikkumaan, ja tässä on yksi mahdollisuus. Talvella voi ulkona tulla kylmä, mutta pelin mukana liikkuminen tuottaa mukavasti lämpöä, lämminhenkisestä seurasta puhumattakaan.

Värikkäät pallot erottuvat hyvin talvisesta luonnosta.

Hauskan pelin lisäksi värikkäät jumppapallot tuovat luontoon suuren kontrastin. Pallot näkyvät jo pitkän matkan päähän, ja herättävät muiden alueella liikkuvien ihmisten mielenkiinnon. Mikä värikkäissä palloissa oikein on? Jotenkin ne ovat niin upean näköisiä jylhässä luonnossa.

Pallot ilmassa. Kuva: Katja Koskinen.

JPG-turnauksissa on myös lupa hassutella. Jannen blogista löytää paljon hauskoja kuvaideoita ja videoita, joita pallojen kanssa on tehty. Joskus pallo saattaa saada pidemmänkin seikkailun Jannen kyydissä.

Pallopää.

Rivipotku.

Pelasimme kaksipäiväisen turnauksen. Sää oli mitä parhain, ja tarjosi meille paljon kauniita hetkiä. Liikuimme puiston ulkopuolella, mutta myös kansallispuiston alueella, jolloin on tärkeää, ettei rikota paikan sääntöjä. Talviaikaan ei luonto niin helposti kulu, mutta polkujen ulkopuolella pitää olla varovainen, ettei jätä jälkiä aluskasvillisuuteen.

Suurin osa pelaajista on pääkaupunkiseudulta, ja tämän takia pelitkin ovat olleet pääosin Nuuksion liepeillä. Tarkoitus olisi kuitenkin saada peli leviämään muuallekin Suomeen. Teijo oli ensimmäinen kohde maailmanvalloituksessa, myös Naantalissa on ollut pelejä ja laajentuminen tapahtuu nopeasti. Voisiko seuraavana olla sinun kotikaupunkisi?

Pallon takana piilossa. Kuva: Katja Koskinen

Myös tällainen kaltaiseni erämaita rakastava erakko rakastui lajiin. Monipuolinen luonnossa liikkuminen on aina virkistävää. Tykästyimme vaimoni kanssa peliin, ja suunnitelmissa on hommata värikkäät pallot viimeistään ensi vuodeksi. Kävimme myös toisen kerran Nuuksiossa kokeilemassa lajia, ja vaimoni esitteli JPG:n myös työkavereilleen tyky-päivänä.

Jos kiinnostuit lajista, niin joukkoon voi liittyä Suomen jumppapallogolfaajien Facebook-sivulla.