Uusi isompi Kupilka – onko se hyvä?

“Mikä ihme se tämä on?”, ajattelin, kun hypistelin muutama vuosi sitten Joppe Rannan lahjoittamaa Kupilkaa käsissäni. En ollut ennen moista nähnyt, komposiittikuksaa, kuten itse nykyisin tykkään sanoa. Siinä kohtaa kaksi mukavasti yhteensopivaa sanaa hauskasti, kuten Kupilkassa itsessään kohtaa kaksi maailmaa, moderni tulevaisuuden maailma ja pitkään ylimuistoiseen jatkumoon meidät sitova perinteiden maailma.


Jos Kupilka ihan ensikohtaamisella hieman ihmetytti, niin pian se ihastutti. Enkä ollut yksin tunteen kanssa. Kevyt ja kestävä astia oli helppo pitää mukana, ja mukana se alkoikin kulkea yhä useammin ja useammin.

Yksi huono puoli siinä kuitenkin oli. Nyt tulee paljastus: ihmisiä kun on kahdenlaisia, on kuppi-ihmisiä ja muki-ihmisiä. Minä olen jälkimmäisiä. Kahvikupit ovat kiusaannuttavan pieniä. Yhdestä ei tule kuin kiukkuiseksi, ja kahvihampaan kolotus helpottaa ehkä neljännen kohdalla. Kahvi tulee juoda mukista, ja mitä isompi, sen parempi. Siksipä Kupilka 21, kuten sen virallinen nimi kuului, oli toisinaan aivan aavistuksen liian pieni.

Alkukesästä kaikki sitten muuttui. Pyytämättä ja yllättäin posti toi pakettikortin. Minä sitä lähetystä sitten noutamaan ihmetellen, että enhän minä ollut mitään tilannut. Pakettia sitten jo postikonttorin parkkipaikalla avatessa suu vääntyi voitonriemuiseen ilmeeseen. Sieltä pahvin keskeltähän löytyi iso Kupilka.

Lähempi tutustuminen kertoi tilavuudeksi 3,7 desiä. Kyljessä oli vielä Suomi 100 -tunnus, joka minusta on tämän tuotteen kohdalla erityisen paikallaan.

Uutuushan pääsi sitten kovaan käyttöön. Ensimmäisen kerran vielä samana päivänä. Eikä minulla ole siitä moitteen sanaa. Siihen saa kerralla kylliksi kahvia. Siihen voi kerätä evääksi marjoja juuri sopivan satsin. Siitä voi nauttia aterian. Ja sitten päälle ne kaikki Kupilkan tutut hyvät ominaisuudet.Kesän mittaan kokemus on vain vahvistunut. Suomi 100 Kupilkan saat tilattua vaikkapa tästä.

Mitä tuohon otsikon kysymykseen tulee, niin vastaus on kyllä. Se on hyvä. Ainoa huono puoli on siinä, että siihen ei mahdu kerralla puolta litraa kahvia.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *