Testissä Woodlander Ribe – kahden hengen kupoliteltta

Koska kotikylässäni ei ole Erätukkua, joutuu myymälään etsiytymään isompaan kaupunkiin. Näillä retkillä saattaa kuuleman mukaan joskus vierähtää useampikin vuorokausi. Syksyllä tehdystä ostosreissusta selvittiin päiväkäynnillä, mutta saalis oli hyvä. Mukaan lähtivät vaelluskengät, joista löytyy tarinaa täältä. Niiden lisäksi sain testattavaksi Woodlander Ribe –kupoliteltan.

telttatesti-8

Lokakuun alkupuolella järjestyi aikaa yhden yön telttaretkelle. Suuntasimme veneen kohti Linnansaaren kansallispuistoon kuuluvaa Harronsaarta. Hämärä alkoi jo hiipiä metsään ja vettäkin tihutti, kun kokosimme teltan kahteen mieheen. Ohjepaperin mukaan homma hoituu kyllä yksinkin. Juuri kun alusteltta oli pystyssä, sataa ripsautti hetken ajan enemmän. Kosteus ei kuitenkaan nukkumaan käytyä häirinnyt yöunia. Sisäteltassa on vedenpitävä allaspohja ja sisäteltan vedenpitävyydeksi valmistaja ilmoittaa 5000 mm. Ulkoteltalla lukema on 2000 mm.

telttatesti

Teltan pystyttämiseen rauhallisesti harkiten ja ohjeita lueskellen meni ensimmäisellä kymmenisen minuuttia. Nopeamminkin sen saisi pystyyn. Kokeneempi telttailija muisteli tosin törmänneensä tätäkin mallia helpompiin telttoihin. Ohjepaperissa on kolmen kohdan sanalliset ohjeet ja toisella puolella havainnekuvat.

telttatesti-3

Kovin monimutkainen rakenne ei ole, eikä liikkuvia osia ole liikaa. Alumiinikaaret kootaan ja työnnetään sisäteltan kaaritunneleihin. Kaarien päissä olevat nupit asetetaan kiristysnauhojen rengasniitteihin. Harjakaari asetetaan ulkoteltan taskuihin ja ulkoteltta kiinnitetään sisätelttaan tarranauhoilla ja soljilla. Teltta ankkuroidaan maahan kiiloilla. Tuulinarut viimeistelevät kiinnityksen, niitä ei toinna kiristää liikaa, ettei paine revi ulkotelttaa.

telttatesti-5

Rannalle pystytetty teltta pysyi hienosti koossa koko yön. Alumiinisten telttakeppien vahvuus on 8,5 mm. Teltta on nylonia, ulkokankaan pinnoitus on ulkopuolelta polyuretaania ja sisäpuolelta silikonia. Väriltään pirteän vihreä teltta maastoutui mainiosti pienen kuusen taakse. Kahdelle hengelle teltta oli mielestäni juuri passelin kokoinen. Itselläni on mittaa 160 senttiä, joten jalkoja mahtui ojentelemaan reilusti. Parikymmentä senttiä pidempi kaveri ei hänkään valittanut tilanpuutetta. Tavaroita ei sisälle olisi kovin paljoa kahden yöpyjän lisäksi enää mahtunut. Sisäänkäyntejä teltassa on kaksi ja ulkoliepeen alla paljasta maata vasten oli tilaa rinkalle.

telttatesti-6

Ilmanvaihto toimi mainiosti, ilmanvaihtoaukkoja ei tarvinnut säädellä, vaikka mahdollisuus siihen olisi ollut. Turhan optimistisesti tehdyn makuupussivalinnan takia minulle tuli kylmä, kun yön lämpötila taisi käydä nollan tienoilla, ellei alapuolella. Vieruskaveri kuorsasi untuvapussissaan tyytyväisenä. Kesäkuumalla ulkoteltan helman olisi voinut avata.

telttatesti-9

Valmistajan ilmoittama paino telttapaketille on 3,7 kiloa. Tämä reissu tehtiin veneellä ja leiriytymispaikka oli aivan rannassa, joten maastossa ei tullut taitettua matkaa varusteiden kanssa. Pakkaus vaikuttaa kuitenkin aivan näppärältä myös mukana kuljetettavaksi. Suojapussissa on kolme kompressinauhaa ja suuaukon kiristys.

telttatesti-4

Purkaminen seuraavana päivänä kävi helposti. Vaikka teltta ei ollut aivan nuotiopaikan kupeessa, savun haju seurasi kotiin saakka. Kerrostalossa kuivausmahdollisuudet ovat rajalliset, joten levitin kankaat pariksi päiväksi kuivaustelineelle tuulettumaan. Muutaman kääntelykerran jälkeen teltan sai kasata pussiin odottamaan ensi kevään retkiä. Ensimmäisellä testikerralla, yhden yön varusteiden kanssa teltta palveli tarkoitustaan oikein hyvin, enempää ei olisi voinut toivoa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.