Tespack – reppu, joka lataa kännykän

Tabletti ja matkapuhelin ovat syrjäyttäneet kuin varkain käsi-GPS:n ensisijaisena navigaattorinani. Erityisen paljon pidän siitä, että niissä toimivat maanmittauslaitoksen kartta-aineistot. Miinuspuolelle taas jää suurimpana tekijänä se, että vuorokautta pidempää aktiivikäyttöä on niiden kanssa turha haaveilla. Toki markkinoilla on ollut kannettavia akkuja, joilla ne voinut ladata kerran. Siitä ei pitkillä vaelluksilla ole loputonta iloa ja painavina ei akkujen määrän lisääminenkään oikein ole kestävä ratkaisu.

Tätä taustaa varten olin enemmän kuin ilahtunut kuullessani Tespack-nimisen yrityksen tuodessa markkinoille repun, joka varustettu aurinkopaneelilla. Myyntipuhe kertoi sen tuottavan juuri sopivasti hönkää esimerkiksi iPadin tai puhelimen lataamiseen, joten halusin tuotteet testattavaksi heti ensi tilassa.

Tespac on reppuna ihan perusmallinen pakkaus. Sisälle mahtuu hyvin päiväretken tarvikkeet. Paneeli teki sen mitä luvattiin ja sen avulla pysyi hyvin kiinni sähkökannassa myös pilvisissä olosuhteissa.

Jos pidempien reissujen tarpeita miettii, niin sähköistetty rinkka olisi ehdottoman hyvä vaihtoehto jo ihan turvallisuuden kannalta. Ainakaan ei kulkija olisi niin vahvasti pelkän akun kapasiteetin varassa.

IMG_7496

Koska Retkipaikka menee sinne mihin haluaa siitä, mistä sinne pitää mennä, on tilanne usein sellainen, että edessä on ahtautumista kapeista kallion raoista ja kiven koloista. Reppu itsessään on kestävä, mutta näissä oloissa jäykkä aurinkopaneeli tuntui kömpelöltä vaihtoehdolta. Samalla täytyy muistuttaa, ettei normaali vaeltaja moisia ahtautumisia juuri joudu tekemään, ainakaan vapaaehtoisesti. Meille ne ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Toki voi sen repun myös ottaa pois selästä tiukkoihin paikkoihin mennessä.

Entä tekikö tuote sitten sen, minkä lupasi? Teki hyvinkin. Aurinkopaneeli tuotta virtaa pilvisinäkin päivinä ja latasi kannettavaa akkua, johon taas saattoi omat laitteet kytkeä usb-liittimellä latautumaan. Kokeilimme niin tabletin kuin matkapuhelimen kanssa ja molempien suhteen toiminta oli juuri sitä mitä piti.

Kokeilun perusteella voi Tespackia hyvinkin suositella retkeilijöille, joille virransaanti on tärkeää. Ainoastaa talven pakkasten ja hämäryyden osalta paneelin ja akun suorituskyky on kysymysmerkki, niitä emme lähteneet simuloimaan tällä kertaa.

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.