Tee virtuaalimatka sademetsään, valmista oma soitin ja nauti Soljun musiikista – Luontokeskus Haltiassa vietetään JuuriJuhlaa 6. huhtikuuta

Seuraavana luontolauantaina 6. huhtikuuta vietetään Suomen Luontokeskus Haltiassa JuuriJuhlaa kello 10–21. Päivän aikana luvassa on muun muassa käsityönäytöksiä ja -työpajoja sekä elävää, luonnosta inspiraationsa saanutta musiikkia. Tule oppimaan puusta, lasista, kankaasta sekä savesta ja tee itsellesi oma soitin!

Päivän aikana kannattaa kokea Haltia Gallerian uutuusnäyttely Inside Tumucumaque. Ensimmäistä päivää esillä olevassa näyttelyssä voit kello 10–17 tehdä VR-lasien avulla virtuaalimatkan Tumucumaquen kansallispuistoon Brasiliaan. Kansallispuisto sijaitsee sademetsän uumenissa – kokemus on hätkähdyttävän hieno ja todentuntuinen retki viidakkoon!

Käsityönäytöksiä ja -työpajoja järjestävät kello 13–15 Samotti, Mafka, MoltteVoltte, Bo-Åke Ljungars ja Minna Hokka. Työnäytöksissä ja -pajoissa on mahdollista oppia niin puun, lasin, kankaan kuin savenkin käsittelyyn liittyviä taitoja ja menetelmiä.

Katso tarkemmat ohjelmatiedot: www.haltia.com

Tärppejä tulevan Luontolauantain ohjelmasta

Pillipiipari Minna Hokan johdolla voit valmistaa ikioman paimenpillin. Pillipajassa rakennetaan järviruo’osta keskiaikaisia klarinettisoittimia, soropillejä. Pienimmät lapset saavat askarrella hauskoja karutsapillejä.

Lasitaiteilija Marja Hepo-aho tekee työnäytöksenä lampputyömenetelmällä lasihelmiä ja pienveistoksia kuten lintuja. Lisäksi lasinpuhaltajamestari Kari Alakoski pitää Haltia-salissa esitelmän klo 13:30.

Muutoin näytökset ja työpajat ovat yleisölle maksuttomia, mutta MoltteVoltten työpaja on maksullinen. Tässä retkeilijän villapajassa voit valmistaa kierrätysmateriaalista käteviä villa -ja trikoovarusteita ulkoiluun ja retkeilyyn. Retkeilijän villavarusteen pääsee itse valmistamaan ja saa mukaansa, työpajan hinta on 5€/hlö tai 10€/perhe.

Illalla kello 18 Haltian kävijät saavat nauttia elävästä pohjoisen musiikista, kun Solju (pääkuvassa) esiintyy Haltioidu Haltiassa -tapahtumassa. Soljun musiikissa saamen kielen ja joiun rikkaat sävyt ja maailmat yhdistyvät eurooppalaiseen kokeilevaan pop-musiikkiin sekä innovatiivisiin äänimaisemiin. Ennakkoliput on myyty loppuun, mutta lippuja kannattaa kysyä ovelta vielä tapahtumapäivänä.

Minna Hokka.

Pääkuvassa Solju.

Jutun tiedot koonnut Jonna Saari.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.